Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (480 words)

На пазара за парапети

Основната задача на всички парапети е да осигуряват безопасност. Но никой архитект или строител не може да подмине с лека ръка и изискването за хармоничност, което трябва да се постигне между различните парапети и вътрешния или външния вид на сградите.

Основната задача на всички парапети е да осигуряват безопасност. Но никой архитект или строител не може да подмине с лека ръка и изискването за хармоничност, което трябва да се постигне между различните парапети и вътрешния или външния вид на сградите. Така съвременният пазар на тези важни детайли от обзавеждането трябва да се съобразява с необходимостта от съчетаване на защитна и естетическа функция на всички парапети. Това не е трудно постижимо, тъй като има разнообразие от материали и орнаменти, с които се изработват парапети за всеки вкус.

В миналото на почит са били предимно дървените и железните парапети с много украшения. Днес се срещат още иноксови, алуминиеви или стъклени, а особено красиво изглежда съчетаването на различните материали. Важно все пак е да се намери подходящият стил на парапети, които трябва да се поставят в обществена или жилищна сграда.

Има няколко простички правила, с които е добре да бъде съобразен изборът на парапети за дадена постройка. Всеки материал, от който се изработват парапети, има свое специфично излъчване, което неусетно се предава и на обитателите. Дървото например е подходящо, когато се използва за поставяне на парапети в селски къщи, крайградски вили или битови заведения, в които се търси повече уют, самобитност и топлина.

Просторни и красиви са стъклените парапети, които е добре да се поставят в магазини, големи хранителни вериги, фризьорски салони или офиси, защото пропускат светлината и осигуряват усещането за комфорт и широта. Те сякаш се сливат с интериора и не пречат на погледа. Когато върху тях се изрисуват подходящи изображения, се превръщат не само в практични, но и в стилни допълнения към интериора на сградите.

Изработените от ковано желязо парапети внушават тежест и лукс на постройките. Най-често те се използват за обезопасяване на външни стълби или тераси на къщи в аристократичен стил. Предимството на този вид парапети е устойчивостта на желязото на атмосферни влияния.

Много популярни днес са иноксовите парапети – изработени от неръждаема стомана. Те са лесни за поддръжка, трудно се драскат и красиво се съчетават с дърво или стъкло. Приложението на този вид защитни елементи е многообразно: най-вече в офиси, големи магазини, тераси, за стени, интериори и т.н.

Други често използвани парапети са алуминиевите. Тяхната по-ниска цена и красивият външен вид ги правят предпочитани от много клиенти. Тъй като по-лесно се поврежда повърхността им, препоръчително е да се поставят в интериор.

Производството на парапети днес е изключително напреднало и предлага много възможности за проектиране на стандартни и индивидуални решения, които включват и съчетаването на различни материали и детайли. Резултатите от поставянето на подходящи парапети са красиво оформени външни и вътрешни стълби, тераси, рампи, балкони, стени,офиси и др.

Основната задача на всички парапети е да осигуряват безопасност -

http://www.gradevi.net/products.aspx?vid=5

 

1
Блиндирани врати Благоевград
Наем на автомобили в град Бургас