Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (435 words)

Съвременните рафтове и шкафове за баня – функционално решение с декоративна функция

3

Банята е помещение, която задължително следва да се почиства лесно. В нея се съхраняват козметика, кърпи и почистващи препарати, там обикновено се позиционира пералнята и коша с дрехи за пране. Нужно е доста пространство за съхранение, което може да бъде осигурено от практичните рафтове за баня.

Това е компактно решение, което ще улесни много всяка домакиня. 

Всеки би искал да има красиво и в същото време практично обзаведена и функционална баня. Както знаете, освен ваната, мивката и тоалетната чиния, тук се държат и много други предмети -  козметика, почистващи препарати, кърпи, съдове за хигиенни процедури и др. За да има място за неща от този тип, трябва да обърнете внимание на шкафовете и рафтове за бани, които спокойно ще съхраняват всички аксесоари. Освен това красивата мебелировка ще изпълнява и естетическа функция.

Разбира се, няма как да наместите всички аксесоари в шкафовете. Някои от тях ще подредите върху отворени рафтове, така че да можете да ги използвате по всяко време.  Те могат да бъдат инсталирани на най-различни места. Също така разнообразието от варианти е впечатляващо - осветени, вградени, дървени или стъклени. Биха могли да се монтират над мивката, огледалото, в душ кабината или нишите – тоест, навсякъде, където е необходимо.

Ролята на рафтовете и шкафовете в интериора на банята

Съвременните бани все повече се превръщат в помещения за отмора, почивка и релакс. Не е необходимо да посещавате специални места, защото винаги бихте могли отпуснете в „домашния спа център“. Тайната на такова обзавеждане е в детайлите, които ви помогнат да се почувствате наистина специални. Един изискан рафт за банята, на който можете удобно да поставите всички козметични и аксесоари, е много практично и изискано нещо. Той значително улеснява живота ви, защото всичко, което ви е необходимо, е под ръка на едно място. Рафтовете могат да имат и различна функция - например някои могат да служат като поставка за книга или чаша вино. А най-хубавото е, че  ще ви служат вярно дълго време.

Рафтът под огледалото може да бъде  практично място за паста за зъби и четка, както и за аксесоарите за грим и други нужни неща, които да си ви удобни и под ръка.

Рафтовете под мивката са най-предпочитани. Могат да са само шкафове или отворени рафтове, благодарение на които ефективно да оползотворите пространството под мивката - например, за съхранение на кърпи.

Рафтове над ваната - благодарение на тях сапунът и шампоанът за коса ще бъдат лесно достъпни.

Рафт за душ - налични са различни видове  - прав и ъглов, окачен на горния ръб на кабината или върху дръжката на душа, както и има страхотни модели, прикрепящи се към стената с помощта на вендузи.

Източник: vsichko-za-baniata.com

1
Жълтият цвят в интериора на спалнята
Ползи от транспортния бизнес