Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (403 words)

Виденаблюдение и как да изберем подходяща камера?

-350x233 Видеонабюдение и камери

Най-често използваните и най-успешни методи за охраняване на търговски обекти и частни имоти са камерите и системите за видеонаблюдение. Съществуват стотици професионални видове и марки камери, като тези, които са предназначени за видеонаблюдение могат да бъдат специализирани за всякакви цели и ситуации.

Преди да закупите и инсталирате системата си за видеонаблюдение, трябва да помислите върху няколко основни фактора – какъв обект ще охранявате, къде се намира и с какъв бюджет разполагате?

След като си отговорите на тези въпроси, може да започнете с избора на камерата, която е най-подходяща за вас и вашата работа.Основните видове камери са 3 (аналогови, IP и HD) според тяхната резолюция, функции и ценови диапазон.

Аналоговите камери са най-старата опция, но все още се използват широко поради ниската им цена. Те са технологично остарели и имат много несъвършенства, което ги прави трудни за инсталиране – изискват много пробиване на стени и инсталиране на кабели, следователно екипът за инсталирането им е голям. Другият голям недостатък на аналоговите камери е, че предлагат ниско качество на картината. Докъто HD камерите предлагат висока резолюция и са на ниска цена. Това са камерите, които са предпочитани най-често от търговци на дребно и хора, които нямат нужда да наблюдават обекта си “на живо”. На последно място идват - IP камерите, те са едни от най-разпространените, защото предлагат добро качество на картината, сравнително ниска цена и много екстри и функционалности. Те Ви дават възможност да наблюдавате обекта си на живо през интернет.

Единственото нещо, което Ви остава след, като се запознахте с различните видове камери е да си изберете подходящата фирма, която да инсталира системата за видеонаблюдение във вашият дом, офис или търговски обект. Важното при избора на фирмата е тя да е с богата история и препоръки, и да се намира на максимална близост до обектът, който искате да бъде охраняван в случай, че искате към вашата система за видеонаблюдение да бъде добавен и екип за сигнално-охранителна дейност(СОД), който да реагира на сигналите за неизправност в най-кратък срок. Като на пример ако вашият имот се намира на територията или в близост до Варна е препоръчително да изберете един от лидерите в бранша за видеонаблюдение във Варна и областта а именно една от топ фирмите, които излизат в топ 10 резултатите на Google при търсене "виденаблюдение във Варна за търговски обект, дом или офис" в зависимост от вашите нужди и въпреки всичко това най-добрата фирма и вид камера си остава тази, която Ви е препоръчана от приятел или познат.

3
Една от тайните за ускоряване на метаболизма
Цвят на Годината 2019 - Жив Корал