Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (316 words)

Стъклени интериорни врати - видове

Стъклени интериорни врати - видове

Интериорните решения от стъкло, които служат за прегради между различни помещения се делят на няколко вида ...

Интериорните решения от стъкло, които служат за прегради между различни помещения се делят на няколко вида: стационарни (познати са още като модели със каса и без каса), плъзгащи се интериорни врати и витрини (предлагат се с различни варианти за отваряне и стъкла). И трите модела могат да изглеждат по невероятен и луксозен начин, а това че са направени от стъкло създава усещането за по-голямо пространство.
Стандартните врати са монтирани на панти, имат каса и брава. Те могат да бъдат с метална или дървена каса. Затварянето им може да бъде както механично с ръкохватка или брава, така и автоматично.
Според вида на отваряне и захващане, вратите се делят на три вида:
-    с горна и долна панта;
-    със странични панти;
-    летящи врати, при които отварянето става в две посоки;
-    врати с автоматично задвижване.
Тази система дава възможност за изграждането на преградни стени и стъклени витрини от еднопластово стъкло и позволява вграждането на летящи стъклени врати, които работят на принципа на странично захващане или на подов автомат.
Има възможност да бъдат изрисувани различни орнаменти и форми върху стъклото. При матираното стъкло (химически мат) се постига по-голяма устойчивост срещу външни влияния.
Стъклените врати с плъзгащ механизъм могат да внесат много светлина в помещението и да създадат разделително и организационно усещане. Те са подходящи най-вече за офиси, зали и апартаменти. Монтират се на тавана или на стената, като нямат релса в горния си край.
Движещите крила се използват при по-леки врати, като някои модели имат възможност за добавяне зад стена или в ниша.
Вратите, които са с открит механизъм са с уникално покритие на обкова и дизайн. При тях плъзгането става по тръба с носачи и ролки.
Стъклените врати са само с горно окачване.
При вратите тип хармоника, всяко крило е захванато към друго и се движат по горна релса с долен водещ профил. При тези модели има много добра мобилност и гъвкавост.

1
Какво трябва да знаем, когато избираме детска трик...
Открито първенство по тенис – Австралия 2013
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location