Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (420 words)

Няколко прости съвети за по-уютен дом

Ние често пренебрегвате магическия ефект, който може едно подходящо изкуствено осветление да има в една стая.

Използвайте различни източници на светлина

Ние често пренебрегвате магическия ефект, който може едно подходящо изкуствено осветление да има в една стая. Може да изглежда странно, но само с няколко осветителни тела разположени на правилното място, една стая може лесно да изглежда по-голяма, по-широка, или…по-уютна. И така, как едно просто осветление може да доведе до различни възприемания и усещания? Всичко изглежда изключително просто. Ако искате например да намалите размера на една стая, най-лесния начин е да поставите настолни лампи наоколо и така, че смалите визуално пространството и ще получите по-интимна обстановка. Ако пък имате друга цел, например в помещения за конференции и официални събития най-удачно е да има голямо осветително тяло на тавана, което ще играе ролята на събирателен елемент.

Внимание към детайла

Малките неща като свещи, забавни плюшени играчки или книга на точното място могат винаги да ви дадат приятно усещане за спокойствие. Много хора губят време и енергия за да превърнат къщата си в блестяща от чистота и приличаща на извадка от мебелен салон преди да имат гости. Естествено почистването е нещо важно, но имайте предвид, че приятелите ви идват да ви посетят, а не да инспектират къщата ви. Малките неща, като свежи цветя на различни места из къщата, стъклена поставка с чаша кафе до леглото в спалнята или най-новия брой на любимото ви списание за интериорен дизайн на нощното ви шкафче има вероятност да създадат много по-приветлив вид, отколкото супер-подредения вид на дома ви.

Атмосфера

Приглушена  джаз музика, слабо осветление от няколко лампи, изобилие от възглавници и меки фотьойли, които ви позволяват да се потопите в удобство и уют – това са само няколко идеи, които да имате предвид при създаването на приятна атмосфера в новия си дом за вас и за приятелите ви. Добавете и мъждукаща светлина от огъня в камината и вашия дом е готово за перфектни и уютни вечери със семейството.

Обградете се с неща, които обичате

Когато организиране пространството в новия си дом, имайте предвид, че любимите ви предмети трябва да заемат централно място в интериора. Вашият дом трябва да отразява това което сте, като останалото ще си дойде постепенно на мястото. Онази стара колекция от винилови плочи, картината, която детето ви е направило, докато е било на лагер миналото лято или онези смешни шапки, които толкова много обичате – просто неща, които носят десетки спомени. Намерете начин да ги интегрирате в дизайна на новия си дом и ще видите колко бързо пространството ще придобие индивидуалност и топлина. 

1
Открито първенство по тенис – Австралия 2013
5 причини, поради които хората предпочитат часовн...