Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (434 words)

Автоматизация на врата

Има стотици модели автоматични врати за вашия гараж, но преди да сте предприели закупуване на една, трябва да се съобразите с две ключови неща отнасящи се за вашата гаражна врата.

Има стотици модели автоматични врати за вашия гараж, но преди да сте предприели закупуване на една, трябва да се съобразите с две ключови неща отнасящи се за вашата гаражна врата.

Преди да си вземете автоматизирана гаражна врата, бъдете сигурни, че дееспособно лице може да отвори вратата. Ако вратата ви се отваря гладко и без проблеми, тогава слагането на електрически механизъм ще бъде лесно.

Също така трябва да настроите пружините на вратата, така че да е балансирана на височината на гърдите и да позволи на оператора да я вдигне. Ако пружините са дефектни и вратата не е балансирана, електрическият механизъм не може да функционира ефективно. Може да се наложи да намажете със смазка частите които се движат, да смените балансиращите пружини или други движещи се части.

Обърнете внимание на вида на вашата гаражна врата, за да сте сигурни че взимате устройство, което работи най-добре с механизма на вашата врата за да осигури гладко контролиране на вратата.

Има 4 основни вида механизми за гаражни врати: повдигаща се врата, врата тип навес, врата със странични панти и врата на секции.

Повдигащи се врати (на релси)

Моделът се състои от две пружини намиращи се от двете страни на вратата и хоризонтални релси на тавана, които я придържат когато е отворена, тогава долната част на гаражната врата е изравнена с горната рамка на гаража.

Този модел гаражна врата е много хубав защото е идеална за автоматизация и можете да използвате всякакви електрически механизми.

Врата тип навес (без релси)

Този тип врата не е добър и безопасен за автоматизация, но има няколко опции от които можете да изберете въпреки че не е препоръчително. Ако не искате да смените цялата врата, можете да смените механизма с такъв за повдигаща се врата (на релси).

Вратите тип навес се познават по голямата пружина, която се намира над горната част на вратата. Когато е отворена, панелът на вратата се подава на 600мм от отвора.

Врати със странични панти

Тези гаражни врати трябва да се преправят, за да работят с повечето механизми за автоматизация.

Врата на секции

Този модел гаражни врати се идентифицират по това, че вратата се състои от отделни панели на панти, които се вдигат вертикално без да се показва самата врата навън докато се отваря.

Този модел е перфектен за автоматизиране защото, не са нужни допълнителни части и можете да използвате почти всеки вид електрическа автоматика за врати. Проверете минималното пространство, от което се нуждае компонента - при всеки модел е различно.

3
Стани звезда
Какви са предимствата и недостатъците на железопът...