Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (377 words)

Интериорен дизайн от древен Рим до днес

Интериорният дизайн като всяко друго изкуство е повлияно от историята и културните особености на различните народи през вековете. Смело можем да кажем, че за основатели на този вид изкуство могат да се смятат древните римляни и древните гърци.

Интериорният дизайн като всяко друго изкуство е повлияно от историята и културните особености на различните народи през вековете. Смело можем да кажем, че за основатели на този вид изкуство могат да се смятат древните римляни и древните гърци. Както всички знаем древен Рим и древна Гърция са били богати империи, а това богатство се е отразило и на начина, по който са се обзавеждали домовете на хората.

Древните гърци използвали суровини като слонова кост и сребро за изработката на различни шкафове, столове, легла и какво ли още не. В Рим са залагали на мозайки и възглавнички, както и на бронз и дърво за направата на уникалните мебели.

В средновековието в Европа интериорният дизайн се превръща от символ на лукс и богатство в просто обикновен начин на подреждане, като характерният интериор за периода става мрачен и сив. По това време на континента се водят много войни и хората живеят в нищета. Поради тази причина в изработката на мебели преобладава простия текстил, а също така се използват суровини като камък и дърво.

С излизането от мрачните векове ние достигаме до Ренесанса, когато вътрешният дизайн се променя и модернизира. Започва налагането на един много по-пищен стил пример, за който са характерните големи прозорци, които заменят малките, наложени по време на тъмните векове, като идеята е в домовете да достига по-голямо количество естествена светлина.

Достига се и до стилът наречен Рококо. Той се характеризира с уникална пищност и използването на порцелан от Азия както и флорални мотиви при изработката на декоративни възглавнички, например. Тогава се налага и модата във Великобритания върху мебелите да се поставят фамилни гербове, така характерни за тази част на света. Те са символ на традиция и история и всяка фамилия се гордее с тях, а интериорните дизайнери използват този символ навсякъде където е възможно.

Днес интериорните дизайнери от цял свят съчетават различните исторически епохи в дизайна на мебели и помещения. Високите технологии са влезли в употреба за направата на чудесни решения в сферата на интериорния дизайн, доказателство за което са услугите и предложенията, които имат специалистите от http://drawing-service.eu.

 

1
Пътна помощ - град София денонощно!
Оригинални спортни стоки – Оригинални маратонки Sp...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location