Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (440 words)

Избелване на зъби в домашни условия

Избелване на зъби  в домашни условия

Ако сте редовен пушач, трябва да сте наясно с факта, че пушенето вреди и на вашите зъби.

Ако сте редовен пушач, трябва да сте наясно с факта, че пушенето вреди и на вашите зъби. Цигареният дим и никотинът в него оставят неприятни жълтеникави петна по емайла на зъбите и с течение на времето напластяванията стават все по-големи.  Научно доказано, е че кафето и виното също спомагат за потъмняването на нашите зъби.

За да имате здрава, красива и привлекателна усмивка е много важно да се грижите за външния вид на своите зъби. Затова редовно използвайте избелваща паста за зъби и намалете консумацията на вредните продукти.

За доброто и качествено избелване на вашите зъби можете да се доверите и на стоматолог, но това определено ще ви струва известна сума. Ако потъмняването не е толкова силно, можете да опитате и няколко лесни домашни процедури за избелване на зъби.

  • Разрежете на две парченца хубаво узрели ягоди. Разтрийте меката част на плода върху вашите зъби и дори върху венците. Това спомага за премахването на катранените петна. Тази процедура можете да повторите два, три пъти през деня. Портокалите също са ефективни за избелването на зъбите, използва се меката част на портокаловата кора. Освен, че леко избелват, корите от портокал полират  зъбния емайл и това ги прави бляскави.
  • Ябълковият оцет се е използвал от древни времена за дезинфекция и избелване на зъби. Продължителното жабуркане прави зъбите по-бели и убива вредните бактерии в устната кухина.
  • Лимоновият сок е всепризнато домашно средство за избелване на зъби. Една лъжичка чист лимонов сок се смесва с достатъчно количество сол или сода бикарбонат. След това поставяте сместа върху четка за зъби и миете по стандартния начин. Лимонът почиства и освежава, а абразивните частици на содата полират зъбния емайл и премахват потъмняването. Тази комбинация прави дъха ви свеж, а зъбите почистени и бели. Понеже лимонът съдържа киселина е задължително обилното изплакване на устата с вода. Това е важно, защото киселинността води на намаляване на калция във вашите зъби. Веднага след прилагане на тази комбинация измивайте повторно зъбите с паста съдържаща флоур.

Добрата грижа за вашите зъби е от основно значение. Още от малки децата трябва да свикнат с профилактичните прегледи при стоматолог и да мият зъбите си редовно. Потъмняването на човешките зъби от различни храни и напитки е доста срещан фактор. Затова почиствайте профилактично вашите зъби, не бива да се чака последният момент, защото тогава предприетите мерки може да не дадат желаните резултати.

Избелване на зъби при стоматолог се препоръчва веднъж годишно, но не и повече. Тази процедура може да направи вашите зъби много чувствителни, изпитвайки неприятни болки при консумацията на студени или горещи храни и напитки.

Още по темата четете тук: http://xn--90ale4e.com/

2
Мъжките дрехи за среща – как да привлечем внимание...
Повече информация за това къде може да залагате
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location