Размер на шрифта: +
4 minutes reading time (759 words)

VRF е най-ефикасната система за климатизация на ниски цени

Ако харесвате смарт решения, тогава VRF инсталациите са изключително подходящи за вас. Този тип климатични инсталации, които водят началото си от Япония

Ако харесвате смарт решения, тогава VRF инсталациите са изключително подходящи за вас. Този тип климатични инсталации, които водят началото си от Япония, в наши дни са завладели пазара за подобни системи и трудно някой може да се нарече техен конкурент, макар че желаещи не липсват.

VRF инсталациите са най-чувствителната и деликатна система за климатизация…

Основното, което отличава VRF системите за климатизация от повечето други инсталации е, че те предлагат уникалната възможност много фино и деликатно да настройвате температурата, която искате да се поддържа, а не просто да включвате или изключвате климатчната система, както много други. VRF ще ви предостави възможност да настройвате не само конкретни градуси, но и да отоплявате или охлаждате различни помещения според вашите индивидуални нужди.

Ако едната страна на сградата е обърната на юг и е изложена на пряка слънчевата светлина, това често повишава температурата вътре, което е доста обичайно и срещано дори и през зимните месеци. В тези условия вие можете да пренасочите част от тази топлина към друго помещение, където слънчевата светлина не достига и температурата е твърде ниска. Така в по-топлите помещения вашите служители няма да работят на твърде висока температура, а в по-хладните ще се затоплят.

Изключително икономични…

VRF инсталациите напоследък си спечелиха много почитатели по целия свят със своята изключителна икономичност. Според специалисти, този вид климатични инсталации позволяват да намалите разходите на електроенергия с повече от 50%, стига да се възползвате умело от опциите, които VRF системата предлага. Ниските разходи на електрическа енергия, които носи този тип инсталация прави е една от причините, поради които тя има много привърженици в бизнеса.

Управление от разстояние…

VRF инсталацията позволява да държите всичко под контрол от разстояние и да не се разкарвате до друго място. Това я прави много удобна за големи сгради, при които се климатизират обширни площи и многобройни помещения, а самият уред е монтиран на отдалечено място.

Не заемат пространство…

За разлика от други системи за климатизация и отопление, VRF инсталациите са изключително пестеливи по отношение на пространство. Те никога няма да заемат ценна за вас площ, което ги прави още по-предпочитани.

В хотелиерството…

Хотелиерството е един от най-големите купувачи на VRF системи на добри цени. Причината е, че в хотелите стандартите за поддържане на комфортна вътрешна среда са изключително високи. За гостите винаги трябва да бъде уютно и комфортно - никога не бива да е твърде топло или твърде студено. По тази причина, много голяма част от разходите на един хотел са именно за електроенергия. Това кара много предприемачи да изберат VRF инсталация, тъй като тя предлага огромни намаления в разходите за ток, което от своя страна може значително да увеличи приходите.

За болници и поликлиники…

Много болници и поликлиники използват именно този тип системи за да поддържат здравословна и комфортна среда. Това спестява значително от сметките за ток на институцията, а за пациентите условията са по-благоприятни, което допринася да се чувстват по-добре.

За нуждите на бизнеса…

VRF системите са най-предпочитаната опция за нуждите на бизнеса. Различни хипермаркети, магазини за хранителни стоки и офис сгради залагат на системите VRF, защото те могат да работят изключително избирателно и да балансират условията в различните части на сградата.

Всяко помещение с индивидуални нужди…

VRF инсталациите се отличават на практика от всички други инсталации за климатизация по това, че не е проблем да се поддържа различен режим на работа към отделните помещение. Така например, докато отоплявате една част от сградата, вие бихте могли в същото време да охлаждате друга част от нея.

За ползване в домашни условия…

Макар че като цяло VRF системите се използват за задоволяване нуждите на бизнеса и се инсталират главно в офис и административни сгради, напоследък много хора проявяват твърде голям интерес за поставянето на подобни инсталации и в жилищни сгради. Понякога това е много лесно, но друг път се оказва доста сложно решение.

При жилищни кооперации…

Макар че при многофамилните жилищни кооперации подобен тип системи обикновено се избягват, тяхното инсталиране далеч не е невъзможно. В повечето случаи това обаче налага включването на хора от цялата сграда, а индивидуални поръчки не винаги могат да се изпълнят при всички условия. Във всеки случаи, тази и без това интелигентна система все повече еволюира, позволявайки все по-голяма разчупеност и по-неограничени възможности.

При частни къщи и вили…

Несъмнено при частните къщи и вили е много по-лесно. Подобна система там би могла да се изгради с лекота, а след първоначалната инвестиция, която според мнозина е малко “солена”, разходите ви внезапно ще се намалят драстично и семейният ви бюджет ще ви се стори увеличен.

1
Мъжки бански за сладури
Какви са ползите от приема на Колактив 3 за здраве...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location