Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (380 words)

Сейшелски острови - мечта и туристическа дестинация

Сейшелски острови - мечта и туристическа дестинация

Приказните острови с перфектни плажове познати ни от снимки и предавания привличат погледите, но и са мечтана почивка за повечето от нас

Приказните острови с перфектни плажове познати ни от снимки и предавания привличат погледите, но и са мечтана почивка за повечето от нас. Със закупуване на екскурзии Варна от Астеа Тур светкавично можем да си осигурим идеалната отмора на приказно място с красива природа и коренно различна история от нашата.

На 155 острова в Индийския океан е разположена Република Сейшели. От Африка отстои на 1500 километра източно. Населението и е 84 000 души, а площта на островите са 451 квадратни километра. Нейната независимост от Обединеното кралство е обявена през 1977 година. Арабските търговци и австронезийските мореплаватели са били може би първите, които са посетили островите, но за първи път е документирано през 1502 година от Васко да Гама.

Ръководителят на Сейшелските острови е президентът, който ръководи също правителството и има петгодишен мандат. Столицата, до която най-често се пътува и се закупуват самолетни билети е Махе, а островите са разделени на 25 административни района, като от всичките 155 острова само 33 са обитаеми от хора. Икономиката се поддържа, като около 30% от населението е ангажирано в туризма и около 70% от приходите в страната идват от него, а останалата част от улов на риба тон. Правителството подкрепя с две ръце чуждестранния бизнес и резултатите вече са на лице, като няколко известни фирми вече стъпиха твърдо на островите. Някои от тях са Хилтън, Баниан Трий, Рафълс, Катар Еърлайн и други, като техните проекти, които се изграждат се оценяват на милиарди долари.

Около 90% от жителите им са християни, като има и други религии, но ислямът е най-бързо нарастващата и растяща религия на островите. Флората и фауната на острова са сравнително най-запазени в сравнение с други острови, като причината може би е късното заселване на хора на тях. Има интересни видове от растителния и животинския свят, които съществуват и се развиват само на тези острови. От животинските видове гигантските костенурки от Аладабра са населени вече на много острови и се считат за една от туристическите атракции. Като цяло природата и животинският свят на островите са приказни и си заслужават да се видят от всеки. Онлайн резервирането на самолетни билети от Астеа Тур може да ви осигури мечтаното изживяване и магична почивка.

 

2
SEO оптимизация на сайтове
Красива детска стая