Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (314 words)

Парични потоци в бизнеса, базирани на кредити

Отново се забелязва, че банките и други финансови институции усилено предлагат и рекламират отдаването..

Отново се забелязва, че банките и други финансови институции усилено предлагат и рекламират отдаването от тяхна страна на бизнес кредит.

Когато  обмисляте предварително кредита за вашия бизнес е задължително да определите сумата, с която имате финансова възможност да се задължите. Това включва не само текущия ви доход, но и обективизиране на очакваните доходи, генерирани от отпуснатия заем.

Най-важният аспект е текущият ви доход. Той е най-важната търговска величина, която банката или финансовата институция  ще има предвид, определяйки дали сте подходящи или не за поемане на съответния кредитен риск. Текущият доход е много по-важен от очаквания.

Казано по този начин, вие трябва да си зададете няколко много важни въпроси, когато определяте сумата на желания от вас кредит. Това включва не само следните въпроси:

  • Какъв е текущия ми доход?
  • Ще варира ли текущия ми доход?
  • Какъв приход очаквам в моя бизнес, реализирайки кредита?
  • Ако този бизнес план не успее, мога ли да си позволя да изплащам заема, имайки предвид сегашния си доход?

Когато една банкова институция, разглежда едно съществуващо търговско дружество, нуждаещо се от кредит, тя главно се фокусира върху способността му да генерира установен паричен поток. Това е така, защото банката трябва да има ясна представа за вашата текуща платежоспособност за погасяване на отпуснатия кредит. Трябва да се отбележи, че в повечето случаи лихвата по бизнес кредитите се приспада като разход. Но това не важи за главницата по кредита. Изплатената главница се приспада от облагаемия паричен поток. Това е така, особено за малките предприятия, където отчета на паричните потоци е от изключителна важност.

Ако имате проблем с тези изчисления, задължително се обърнете към вашия експерт-счетоводител. Той може да ви помогне в голяма степен при определяне на потребността от кредит за вашия бизнес, възможността ви за погасяване на кредита, както и обезпечаването му, въз основа на текущите ви лични и фирмени доходи. 

2
Модернизирайте спалната си гарнитура
Съвети при покупка на употребявани коли
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location