Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (307 words)

Обувките и живота

Любовта ми към обувките започна, когато бях малко момче. Майка ми, ме водеше до универсалния магазин веднъж годишно...

Любовта ми към обувките започна, когато бях малко момче. Майка ми, ме водеше до универсалния магазин веднъж годишно, за да ми купи чифт кожени обувки. Което често разстойваше майка ми, виждах го в очите и. И не защото не искаше да ми ги вземе. А защо бюджета и беше ограничен. Ходихме при разпродажби, годишни. Сега като се замисля се усмихвам. Трогателно. Толкова усиля за еднин чифт обувки.

Всяка една година теглеше чертата и правеше сметки. Какво да ограничим, за да имам аз обувки. Беше трудно. Трудно беше и за мен в един момент, когато започнах да осъзнавам всичкото това. Трудно беше да виждам съучениците си с нови обувки. Трудно беше да ходя вече и със старите, вече скъсани и чифт по малки. Господи колко обичах всеки нов чифт обувки. Пазех ги като очите си. Можете ли да повярвате, че блестяха, като нови всеки ден.

Първият ми чифт дизайнески обувки дойде от едно гадже. Някаква завъртяна мадама. Бях вече на 18 от богато семейство. Чифт обувки от елегантна черна кожа. Обувките надделяха над връзката , можеби заради спомена. И така, порастнах.

Веднъж пътувах до Хонг Конг, на почивка. Попаднах на магазин, в който продаваха обувки изработени от змийска кожа, или по – точно от питон. За първи път виждах такива. Полази ме онази тръпка, спомена от детството и за няколко минути изпразних портфейла си за чифт обувки. Наема ми за половин година, суета, но едни от любимите ми обувки.

Забелязвам, че с течение на времето, с възрастта, любовта ми към обувките също нараства. Очевидно, онова момче в универсалния магазин, все още копнее за това, което не е имало като малък.

Обувките, един артикул, допълнени от нещо безхарактерно. Всеки цвят, модел до известна степен са отражение на мен самия, моя живот.

1
Зоо портал Baubau.bg представя чихуахуа – най-малк...
Какво да гледаме, когато избираме детски дрехи?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location