Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (322 words)

Какво е хидротерапия

Какво е хидротерапия

Хидротерапия – думата е от гръцки произход и означава водолечение. Това е един от най-древните медицински методи.

Хидротерапия – думата е от гръцки произход и означава водолечение. Това е един от най-древните медицински методи. Лечебни бани от най-различен вид са се прилагали за укрепване и възстановяване на здравето от хилядолетия – в древен Египет, Гърция, Китай.

Водолечебните процедури са изключително разнообразни: вани, душове (обливания), обтривания, увивания, воден масаж, физиотерапия във вода и др. В зависимост от температурата на водата процедурите могат да бъдат от студени (под 20 °С) до горещи (над 40 °С – термално водолечение). С други думи – хидротерапията оказва механично, термично и (при използване на морска, минерална или със специфични добавки вода) химическо въздействие върху организма.

Областта на приложение е много широка. Зависи от вида на процедурата, състава и температурата на водата. Водолечение може да се прилага както самостоятелно (обикновено с профилактична цел), така и като съпътстваща терапия. Често процедурите комбинират няколко терапевтични фактора, както е при горещите минерални вани или контрастните душове.

Днес хидротерапевтичната практика е обогатена с множество уреди, които правят прилагането на процедурите лесно, комфортно и по-ефективно. Създадени са комплексни устройства, наречени СПА капсули, съчетаващи водолечението с термо-, арома-, хромо-, музикотерапия, масаж и други.

Особено важно място в съвременната хидротерапия заемат системите за подводен масаж. Това е част от групата относително нови терапии (наричани общо „воден масаж"), съчетаващи ползите от традиционния и/или т. нар. „дълбок" масаж с тези от водните процедури.

Когато човек е потопен във вода, тялото му е в състояние, близко до безтегловност; за максималното отпускане допринася комфортната температура на водата. Масажът при такива условия е безболезнен и води до изключително добри терапевтични резултати.

 

Фирма Акватек е лидер в СПА изграждането и иновациите. Ако се нуждаете от нещо свързано с басейни, сауна, джакузи или СПА терапии - не се колебайте да го потърсите в онлайн магазина ни Poolshop.bg. С множество изградени СПА центрове и хиляди построени басейни, Акватек е правилният избор за Вас!

1
Хендсфри Jabra Classic
Защо качествените преси за коса са толкова важни?