Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (438 words)

Достатъчно бързо ли се зареждат страниците на сайта ви?

Достатъчно бързо ли се зареждат страниците на сайта ви?

Скоростта на зареждане на страниците в Интернет представлява един от ключовите сигнали за търсачките, когато аранжират резултатите си.

Скоростта на зареждане на страниците в Интернет представлява един от ключовите сигнали за търсачките, когато аранжират резултатите си. От друга страна потребителите също държат на това сайтовете да се отварят оптимално бързо и да могат да достигнат до информацията, която ги вълнува живо. Ако не искате да отблъсквате посетителите си, още преди да са видели дизайна на сайта ви, задължително трябва да обърнете внимание на скоростта, с който се зареждат страниците. Редовно проверяйте скоростта и оптимизирайте при промени в негативен план.

В наши дни разполагаме с редица инструменти, които ни позволяват да оценим скоростта на зареждане на страниците в сайта ни, което всъщност е един от главните фактори участващи в процеса сео оптимизация. Предлагаме ви да се запознаете с, по наше мнение, 5 от най-полезните.

Pingdom Tools

Този инструмент дава информация не само за скоростта на зареждане на страниците, но и за количеството на поискванията й. Благодарение на тази услуга можете да добиете представа за всичко, което „затруднява” зареждането. А как да разрешите проблемите? Чрез качествена и адекватна SEO оптимизация. Ако не успявате да коригирате скоростта на зареждане, посъветвайте се със специалист, който ще подобри показателите на сайта ви.

Google PageSpeed Insights

Този инструмент ни е даден от най-използваната търсачка в наши дни – Google. Представлява отличен начин за проверка на скоростта на зареждане на страниците. Инструментът е доста ефективен и като се има предвид, че е неразривно свързан с резултатите, които Google ще изведе при едно търсене, е желателно да го използвате. Google PageSpeed Insights показва не само скоростта, но и проблемните места, като предлага начини за отстраняването им и желани промени.

Gtmetrix

Още един ефективен инструмент за оценкана скоростта на зареждане на сайта. Той предоставя на потребителите много ценна информация. Предоставя възможност за запазване на история за сравняване на резултатите от направени промени. Инструментът е ценен и с това, че дава съвети за оптимизиране на сайта ви в търсачки като Google и Yahoо.

WhichLoadFaster

Следващият инструмент на добрия SEO оптимизатор е WhichLoadFaster. Той е предназначен за сравнение на двай сайта. Можете да го заредите в системата своя сайт и този на конкурент. Ще можете да сравните кой от двата се зарежда по-бързо.

Monitis Tools

Този инструмент притежава потенциала да анализира скоростта на зареждане на сайта ви от различни точки на земното кълбо. Сървърите се намират в Европа, САЩ и Азия. От тази гледна точка Monitis Tools ще ви предостави статистически данни, които при професионален анализ ще са ви от полза за повишаване на ефективността на сайта ви.

Още актуални новини и съвети можете да научите на BSB Web.

1
Как да си изберем парфюм?
Най-подходящите кабели за игровите конзоли и видео...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location