Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (454 words)

Японската часовникарка индустрия - Casio

Фирмата за часовници casio, съществува от към края на 40-те години на миналия век, създадена е в страната на изгряващото слънце, Япония.

Фирмата за часовници casio, съществува от към края на 40-те години на миналия век, създадена е в страната на изгряващото слънце, Япония. Когато компанията стартира, тя прави метални кутии за цигари (табакери) това помага на Casio да станат разпознаваеми сред хората. След като вече са придобили известност и започват да печелят добре, те вземат решението да атакуват и нови пазари, набелязват пазара на часовниците, това дръзко решение им помага много, за това в настоящето да са лидерска марка номер 1 при часовниците. Конкуренция на техните часовници са силните и наложени швейцарски марки, с тях от Casio се оправят доста бързо, кварцовите часовници пуснати на пазара от тях са това което им помага в тази нелека борба.

Изобретението на хитрите японците едва не довежда до пълен фалит швейцарските производители. Въпреки това Касио не се задоволяват от този си временен успех, те искат още, затова и техните инженери разработват часовници с малък джобен калкулатор, това вече е нещото което успява да отстрани швейцарската часовникарска индустрия като конкурент. Часовника - с малък калкулатор става изключително търсен и познат в Япония и целия азиатски пазар, всеки човек си взема този нов часовник. От часовника с калкулатор японците реализират стотици хиляди екземпляра както на азиатския така и на световния пазар, и не след дълго време отново шашардисват света, пускат нов модел часовник с вградена аларма (будилник).

Алармите на часовниците са търсена часовникарска екстра дори и днес, японците почти няма часовници без екстри като аларма или будилник. За да се задържат на върха обаче, те постоянно разработват и вкарват в употреба нови и все по-нови екстри в продуктите си, част от тези полезни екстри са неща като термометър, алтиметър, барометър, хронометър, и още много други. Сега няма личност на която японците да не могат да продадат продукт, реализират часовници за всеки момент или личност, за децата, за жените, за бизнесмени, за мъжете, за спортисти, както и за всеки желаещ и търсещ техните продукти.

Днес Casio предлага огромен избор от модели часовници, някой от по - известните модификации на японците са: Casio Sport (за спортисти), Casio Pro Trek, Casio Baby-G (за дамите), Casio Shine, Casio Beside, Casio Wave Ceptor, Casio G-Shock (мъжки изключително здрави часовници), Casio Edifice, Casio Sea Pathfinder. Разбира се че Касио създават и други модели часовници, но те не се продават в България, затова и няма да се спираме по-подробно на тях. Търсенето на техните часовници в България, се дължи на перфектното качество на изработка на техните продукти, точно затова техните часовници са най-търсени и най-продавани. Casio се търсят много в родината ни, затова и почти няма електронен магазин в които да не се предлагат.

2
Информирано пазаруване
Какво трябва да знаем за UPS батериите