Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (333 words)

Какво трябва да направим преди да отидем на интервю за работа

Какво трябва да направим преди да отидем на интервю за работа

Интервюто за работа е най-важната част от търсенето на работа във Варна. Именно то дава реална възможност на работодателя

Интервюто за работа е най-важната част от търсенето на работа във Варна. Именно то дава реална възможност на работодателя да прецени дали Вие сте правилният човек за позицията. Тази статия ще ви информира как да се подготвите преди самото интервю, така че да впечатлите интервюиращия и да оставите позитивно и трайно впечатление.

 Направете проучване за компанията

Запознаете се с дейността и. Това може да включва проучване на всякакви текущи събития, които могат да се отнасят до организацията или индустрията , целите и задачите на организацията , както и историята на компанията. Повечето компании имат профили в социалните мрежи, които може да проучите. Можете да откриете и мнения на служители в специализирани сайтове. Ето някои въпроси, които биха ви помогнали с изследванията:

  • С какво се занимава организацията?
  • Какви задължения включва позицията, за която кандидатствате?
  • Какви квалификации се изискват?
  • Какъв вид умения търси работодателят?
  • Кои са клиентите?
  • Каква репутация има работодателят?

Ще се чувствате много по-комфортно, ако знаете малко повече информация за компанията и позицията, за която кандидатствате.

Разпечатайте допълнително копие на автобиография си (CV), така че да може да бъде прегледана по време на интервюто. Подготвтете копие на документ с препоръки, ако имате такъв.

Подгответе се за въпросите, които ще ви бъдат зададени.
Един от най-добрите начини да се подготвите, е да предвидите въпросите, които могат да ви зададат. Това ще ви позволи да дадете смислени и организирани отговори по време на интервюто. Ако търсите кариера във Варна, това може да е вашият шанс да направите добро впечатление на фирмата, в която сте на интервю.

Подгответе и въпроси към работодателя.
На края на всяко интервю обикновено се пита за въпроси от страна на кандидата към организацията или предлаганата позиция. Интервюто за работа не е просто възможност на работодателя да ви интервюира, а също възможност за вас да интервюирате работодателя. Като задавате подходящи смислени въпроси, Вие демонстрирате на работодателя, че сте заинтересовани да бъдете част от тяхната организация.

1
Най-хубавите анимационни филми за 2014 година
Японски климатици – оптималното съотношение цена-к...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location