Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (361 words)

Подкрепете БАБЕП!

Държавен фонд земеделие допусна груби и безогледни грешки, за които отново народът ще плаща. След едногодишно забавяне на разглеждането

Държавен фонд земеделие допусна груби и безогледни грешки, за които отново народът ще плаща. След едногодишно забавяне на разглеждането на финансиращите проекти по частни мерки 121, 311 и 312 стана ясно, че ДФЗ са допуснали много нарушения при оценяване на проектните кандидатури. Българска Асоциация на Бенефициентите по Европейски Програми (БАБЕП) са получили и продължават да получават отрицателни решения за проекти, които не покриват изискванията, стандартите и критериите, на които е редно да отговарят.

Някои от отказите се дължат на неаргументирано редуциране на планираните субсидии по мнение на определени експерти. Това повлиява отрицателно върху авторитета на кандидатстващите проекти и логично води до отказ. Освен това ДФЗ не се вслушва в мерките, препоръчани от ЕК и органът на управление Министерството на земеделието и храните в частта за закупуване на МПС.

В БАБЕП се получават и данни от експерти в ДФЗ и МЗХ, които считат, че някои проекти се гледат тенденциозно или ранкират. Това е принудило БАБЕБ да алармира ЕК и към момента очаква нейната реакция.

БАБЕП апелира всички, които се чувстват несправедливо ощетени да я подкрепят. Алармирайте Асоциацията за всички засечени нарушения на ЕК, за да се вземат своевременни и ефективни мерки. Това е най-малкото, което всички ние можем да направим като гражданско общество, защитаващо правата си, във връзка с финансовите средства по структурните европейски фондове.

За да получите актуална и обективна информация за новини и прогнози, свържете се с консултантите по европейски проекти от Приорити ООД на тел.:02 944 7223. За контакти „лице в лице“, офисът на фирмата се намира в сърцето на София - на улица „Янтра“ 12, до парк „Военна академия“.

Всички бенефициенти, на които са отказали финансиране могат да обжалват пред административния съд и МЗХ. В 14 дневен срок всички бенефициенти по мерки 311 и 312 са в правото си да поискат преразглеждане, и ако жалбите им бъдат сметнати за основателни – финансирането ще им бъде отпуснато от Държавния бюджет.

Потърпевши са не само отказаните, но и одобрените бенефициенти. Закъснението от една година, забавено по вина на ДФЗ, носи риск от неизпълнение на проектите на близо 80 на 100.

 

1
Иновация: Сглобяемите къщи все по-желани за дом в ...
Бъдете дръзка и красива всеки ден
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location