Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (614 words)

6 начина за подобряване на локалното търсене и маркетинг

Изграждането на търговска марка и подобряването на локалното търсене не трябва да са врагове. Те биха могли да работят много добре в тандем.

Изграждането на търговска марка и подобряването на локалното търсене не трябва да са врагове. Те биха могли да работят много добре в тандем. Заедно те са в състояние да донесат повишаване на печалбите в краткосрочен план, но и дългосрочна стойност на бизнеса, която потребителите разпознават.

  1. Последователни цитати за търговската марка

Всеки собственик на бизнес трябва да е наясно какво значи NAP и колко е важно за локалното търсене. Съкращението идва от английски и стои за думите - Name, Address and Phone number – име, адрес и телефонен номер на компанията. Всеки собственик на бизнес, който иска да се радва на успехи в локалното търсене, трябва да провери тази информация за компанията си. Тя трябва да е последователна във всички сайтове и справочници, в които е публикувана. Все пак трябва да се отбележи, че възможностите на марката отиват отвъд тези данни.

Собствениците на бизнес, които искат да имат успех в локалното търсене, трябва да помислят и за снимки. Изображения трябва да се качат във всеки сайт, който представя търговската марка. Освен това, те трябва да са избрани според критерия за последователност. В използването на лого се прилага правилото на последователността. Локалното търсене изисква много и последователни усилия.

  1. Маркетинг на репутацията

Осигуряването на услуга на лоялните потребители е важно както за изграждането на бранд, така и за локалното търсене. Освен това е задължително за поставянето на основи на добрата онлайн репутация. Всеки бизнес, който иска да се разраства, има нужда да развие здрави връзки с потребителите и да ги накара да споделят мнението си за продуктите. Това е основополагаща единица за успеха на локалното търсене.

  1. Съвместимост на социалния профил

В случай, че компанията изгражда присъствие в социалните мрежи, за да подобри локалното търсене, то информацията,  която се публикува на тези места, трябва да бъде съвместима. Това означава, че снимките, съобщенията за промоции и намаления трябва да бъдат хармонични във всички социални мрежи. Това ще повиши авторитета на марката и ще донесе повече ползи от локалното търсене.

  1. Публикуване на авторитетно съдържание

Целта на създаването на блоговете и маркетинга на съдържание се състои в идеята за изграждане на силна търговска марка. Те подпомагат локалното търсене, но играят и важна роля, когато става дума за изграждане на връзки и обвързване на потребителите.

Изборът на теми в блога и останалите материали трябва да позволява потребителите и клиентите да покажат знанията си. За успех в локалното търсене, съдържанието трябва да бъде полезно и разбираемо. Вероятно повечето от материалите, са изградени така, че да отговарят на въпросите, които имат потребителите. Това дава невероятен авторитет на компанията и повишава резултатите от локалното търсене.

  1. Ангажиране на потребителската общност

Много собственици на бизнес, които разчитат предимно на локалното търсене, просто нямат време да участват във форуми, да отговарят на коментари в блога или да са активни в социалните мрежи. Все пак трябва да се отбележи, че това са страхотни начини, за да се изгради марката.

  1. Видео маркетинг за локалното търсене

Щом снимката, може да разкаже история, то видео материалите излагат действията на роман, като “Война и мир”. Всеки бизнес, който искда да подобри реализациите си от локалното търсене, трябва да има поне едно видео на сайта си. То може да е за представянето на търговската марка. Освен това, всички продукти, услуги и новини за компанията, която иска да се развива в локалното търсене, могат да бъдат представени на потребителите във видео формат.

За автора: Атанас Вълчев е SEO специалист в СЕО Пал с над 4 години опит. Той се интересува предимно от локално SEO. В СЕО Пал той помага на клиенти с използването на услуги като Google My Business и други.

 

1
Изучаване не немски език по време на една незабрав...
Как работи видеонаблюдението?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location