Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (343 words)

Защо е толкова важно да купувате само качествени синтетични масла?

Малко от вас можете би знаят, че всъщност главното нещо, от което се определя дали едно масло е качествено или не това е неговия вискозитет. От това в действителност

Малко от вас можете би знаят, че всъщност главното нещо, от което се определя дали едно масло е качествено или не това е неговия вискозитет. От това в действителност се определя и живота на вашия двигател, така че това са достатъчно силни и резки причини никога да не купувате некачествени продукти за колата си, а да избирате само най-добрите продукти от www.omnicar.bg.

Нека сега заедно да разгледаме и една друга тема, а именно какви са основните два видове смазочни масла, които се продават на пазара. Те могат да се разделят на три групи, тоест на минерални, полусинтетични и напълно синтетични. Както може би се досещате първия вид са естествените, като те се получават вследствие на процеса рафиниране. Те са доста добри и като качество, но и откъм цената си. Следващата категория е следствие на лабораторни проучвания, тоест те не се получават по естествен път, като при получаването им могат да бъдат използвани различни видове субстанции.

Като цяло основата роля на качествените синтетични масла е да смазват частите на двигателя и така да се понижи значително температурата в двигателя, както и да бъде намален разхода на гориво на колата ви. Все пак обаче вие не бива да си мислите, че тези продукти са магически, защото най-важното нещо в случая е редовно да правите профилактика на автомобила ви, за да можете да сте сигурни, че неговото „здраве” е повече от перфектно. Само така ще сте сигурни, че вашата кола няма да ви остави на пътя, където и да се намирате.

Не забравяйте и за това, че технологиите се развиват с всяка една минута, като именно този неуморим напредък ни е дал възможността да използваме такива качествени моторни масла Mobil, които не биха могли да се сравнят с никой друг подобен продукт на пазара. Избирайки само тях, вие винаги ще сте сигурни в действието им и че колата вие ще е на в идеално техническо състояние.

 

1
Важни съвети при закупуване на застраховка автокас...
Какво включва цената на гражданската отговорност?