Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (538 words)

Проверка на структурата на акаунт в AdWords

Проверка на структурата на акаунт в AdWords

Половината от работата по PPC кампаниите е проверка и сравняване на данни. Това е причината, поради която трябва да провеждате одит на профила си в платформата на Google.

Половината от работата по PPC кампаниите е проверка и сравняване на данни. Това е причината, поради която трябва да провеждате одит на профила си в платформата на Google. Има няколко стъпки, които трябва да спазвате, за да сте сигурни, че използвате всички последни функции, от които PPC кампанията ви може да има нужда. Структурата на акаунта ви на платформата има основно значение за успеха ви с PPC кампаниите.

Отрицателните знаци

Има някои знаци, които недвусмислено могат да ни отведат до заключението, че един акаунт в AdWords е зле структуриран. Дублирането на прекалено много ключови думи може да ви покаже, че акаунтът ви не е добре структуриран. Премахването на тези повторения в ключовите думи може да намали цената, която плащате на клик за PPC кампанията. Наистина е много лесно да пропуснете някоя ключова дума, която се повтаря, но именно затова трябва да се направи одит.

От друга страна, когато става дума за PPC кампания, не е трудно да се изпадне в крайности. Създаването на рекламен текст с прекалено много вариации може да обърка данните, които се стремите да получите. Освен това в момента се налага и да се правят тестове за мобилните приложения на PPC кампаниите.

Рекламните групи в PPC кампанията са наистина много важни. Тук основата, на която трябва да се стъпи, отново е балансът. В случай, че имате повече от 30 ключови думи за една рекламна група, това може да доведе до някои проблеми. Не забравяйте правилото, което гласи, че основната цел на рекламната група е да покаже кои текстове да се показват за определени ключови думи.

Сегментация

Данните, които AdWords предоставят на рекламодателите, са наистина много. Част от тази информация може да се окаже много полезна, когато става дума за поглеждане на перспективите на цялостната картина. Има няколко сегментации, които трябва да използвате за PPC кампанията (http://www.seopal.bg/2013/01/как-да-оптимизираме-ppc-кампании-с-малък).

Офертите трябва да бъдат гео модифкаторите. Те трябва да бъдат включени в офертите, които предоставяте на своята аудитория. На първо място трябва да погледнете докладите за гео сегментиране в AdWords. Това ще ви помогне да отсеете големите градове, където резултатите от PPC кампанията се отклоняват от средните стойности.

Тук похватът може да се окаже наистина много полезен. От една страна, обърнете внимание на потребителите, че се намирате близо до тях и те могат да използват продукта или услугата ви. От друга страна, вашата компания ще може да използва много по-конкретни данни за следващата PPC кампания.

Заявки за търсене

Платформата AdWords използва данни не само за ключовите думи, но и за заявките за търсене. Ключовите думи са това, което използвате, за да насочвате рекламите. Заявките за търсене са това, което ще ви даде информация за истинските интереси на вашите потребители.

Винаги е добра идея да използвате думите, с които търсят вашите потребителите. В момента, в който заявките достигнат достатъчен обем, това ще повиши реализациите в рамките на PPC кампанията. Освен това можете да ги използвате и в рекламните си групи, където ще можете да поставите отделни оферти и да напишете по-добри реклами. Всеки добре управляван акаунт в платформата за PPC кампании има опция, която взема предвид и използва заявките на потребителите.

 

1
Наследствена ли е мъжката импотентност?
Кратък наръчник на таванските вентилатори