Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (392 words)

Регистрация на фирма - ЕООД или ЕТ

Регистрация на фирма - ЕООД или ЕТ

Да си намериш работа в чужбина днес е възможност, която стои пред всеки човек  . . .

Да си намериш работа в чужбина днес е възможност, която стои пред всеки човек, независимо от националност, възраст или образование. Но понякога познанието по езика, който се говори в страната, към която се стремите, не е достатъчно. Изискват се някои допълнителни умения, които да ви отсеят от всички останали кандидати.

  1. На първо място особено важна е самоувереността, която може да ви изстреля направо във висините на желаната професия. Незаменимо качество е да умеете да убеждавате хората, в това число – да убедите интервюиращия ви, че точно вие сте идеални за търсената от тях работа. Това, естествено, не означава да бъдете прекалено нахални и високомерни, тъй като това е качество, което просто провокира отсрещната страна да ви “свали на земята”. Имайте своите граници!

  2. Следващо и много важно условие за успех е първото впечатление, което създавате. То трябва са бъде безупречно. Независимо какво е естеството на избраната от вас работа в чужбина, винаги се явявайте на интервю спретнати и скромно облечени. Нека облеклото ви не е това, което първо грабва погледа. По важно е да направите впечатление с държанието си. Ето защо отивайте на интервю винаги добре подготвени за всякакви въпроси. Мой личен съвет и практика е винаги да отивам на интервю за работа половин час по-рано. Това дава възможност да се успокоите, да нормализирате нивото на адреналина и другите стресови хормони в кръвта ви, които могат да бъдат причина за нерационално мислене и грешки при говорене. Половин час е достатъчно кратко време същевременно да не се изнервите от чакането.

  3. Според множество проучвания особено важен за впечатлението, което оставяте у хората, е езикът на тялото. Бъдете примерени в жестовете си, усмихвайте се леко, дръжте се естествено, сякаш разговаряте с приятелите си. Това винаги е печеливша стратегия. Можете да бъдете сигурни, че комисията, която ви интервюира е разговаряла със стотици хора и дори да не следи нарочно вашето поведение, каквато е практиката в големите корпорации, то тя със сигурност вече има изграден усет за хората. Затова разкривайте възможно най-малко с жестове!

Това са моите съвети, изградени в продължение на дълги години практика и опит в общуването с хора. Надявам се да са ви били полезни и да ви помогнат да запонете мечтаната от вас работа в чужбина, дори нещо повече – да откриете своето призвание и професия!

 

2
Пластмасов или не?
Бързи заеми за физически лица