Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (406 words)

Камините и разнообразието от видовете камини

 Камината, както в миналите години, и в днешно време дава на собственика комфорт, удобство, хармония, уют и стил.

Камината, както в миналите години, и в днешно време дава на собственика комфорт, удобство, хармония, уют и стил. Тя е не просто едно увлечение на съвременния човек, който постоянно планира по какъв начин да модернизира и подобри жилището си, а доста често означава и други неща като изтънченост, положение и лукс. Неоспорим е факта, че един дом, в който има камина е обгърнат от един невидим воал от уют и топлина.

През миналото са били изграждани камини, представляващи обикновени огнища в централната част на стаята. Обаче този подход не е бил особено удачен, понеже много често камините отделят ненужен дим.

Едва през 14-ти век в Европа се проектират камини близо до външна стена. Въпросните камини били свързвани с комини. Днес начините за изработване, монтаж и използване на камини са толкова модернизирани, че има такива, които функционират без да е необходим комин.

Ако нямате камина в жилището си, но ви се иска някой ден да обзаведете дома си с една стилна и модерна камина, няма да е зле да се запознаете с най-популярните видове камини. Не всеки тип камина работи по еднакъв начин и съществуват някои различия. Камините се категоризират като:

Камини на дърва - те имат коминно тяло. Ролята му е да премахва пушека извън сградата. Въпросните камини биват ръчна изработка, но се предлагат и много готови модели. При ръчно изработените камини е типично слагането на огнеупорни тухли, докато при готовите модели налице е метална конструкция. Съвременните камини искат по-голяма поддръжка, но пак са сред най-харесваните от хората методи за отопление поради комфорта и красотата, които дават на интериора. При действащите с дърва камини се добавят и врати от огнеупорно стъкло и това помага за стопиране на искрите, пушека и възникването на пожари.

Комини на газ - тези типове камини действат с природен газ или пропан. Тези камини могат да са със или без комин. Улеснение с камините без комини е, че тяхното поставяне може да бъде където и да е, даже и да липсва баджа. За камините с комин се изисква да има комин или сходна вентилационна шахта към външна стена. Предимство при камините на газ е удобния начин на пускане, което става с копче. Освен това тези камини не замърсяват въздуха. Тези модели камини са много добри имитации на камините на дърва. За тази цел в горивната камера се поставят керамични детайли, които имитират истински дърва.

1
Дезинсекция- кога и защо?
Как да се грижите за вашите ергономични обувки?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location