Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (538 words)

Какво представлява SEO оптимизацията?

SEO се превръща във все по-популярен термин в българското пространство.

SEO се превръща във все по-популярен термин в българското пространство. Това налага необходимостта от предоставяне на по-подробна информация за това какво точно представлява този термин и какви са предимствата от използването му.

Същност на SEO

Английското съкращение SEOидва от израза „Search Engine Optimization”, което преведено на български означава оптимизация за търсачки. Ортимизацията от своя страна представлява набор от правила, чието спазване може да изведе сайта Ви на челни позиции в търсачки като Google, Yahoo, Bing и др.

Тъй като търсенето обикновено се извършва по зададена дума, ключовите думи са изключително важен елемент отSEO процеса. Всъщност именно ключовите думи са връзката между сайта и милионите потребители в интернет. Ако правилно оптимизирате сайта си с определени ключови думи, вероятността да бъдете открити в интернет е голяма. Шансовете сайтът Ви да бъде често посещаван намаляват драстично, ако той се намира след третата страница от резултатите на търсачката. Затова SEOоптимизацията е изключително важна за привличането на повече потребители, които да се възползват от съдържанието на Вашия сайт.

Самият процес на оптимизация е дълъг и сложен и често отнема от 6 месеца до година.

Видове оптимизация

Съществуват два вида оптимизация – външна и вътрешна:

  • Вътрешната оптимизация представлява работа по самия сайт, който предстои да бъде оптимизиран. Оптимизират се URL адресите, мета таговете, заглавията на страниците.Всички текстове се пренаписват така, че да съдържат необходимите ключови думи и се структурират по начин, който да спомага за бързото намиране на информация от страна на потребителите. Това е еднократен процес, който дава резултати при условие, че имате слаба конкуренция. В случай, че се борите със силна конкуренция, се налага да приложите и втория вид оптимизация.
  • Външната оптимизация е оптимизация извън самия сайт. Този процес включва така наречения процес на линк билдинг, като част от него са регистрации в най-различни местни и международни каталози, директории и търсачки с цел популяризиране на съществуващия сайт. Други методи, които се използват за външна оптимизация са коментари във форуми и блогове по тематиката на сайта Ви, регистрация в социалните мрежи, размяна на линкове и прочие. Всичко това се прави с цел търсачките по-бързо да забележат сайта Ви, да го индексират и постепенно да се изкачи на по-челни позиции, за да може и потребителите да достигнат до него по-лесно.

Какво представляват сателитните сайтове?

Друг подход на външната оптимизация е създаването на сателитни сайтове със сходно съдържание, които да насочват потребителите към основния Ви сайт. Те се превръщат в своеобразни „рекламни агенти” на основния Ви сайт, който по този начин става по-лесно забележим от търсачките. Броят на сателитните сайтове, които ще са Ви необходими зависи от нишата, която сте избрали. Някои по-тежки ниши, където конкуренцията е много голяма, могат да изискват създаването на 100 и дори повече сателитни сайта, за да бъде изведен основният Ви сайт на челни позиции, докато за други ниши се изисква създаването на само един сателитен сайт. Сателитните сайтове добиват все по-голяма популярност в България заради добрите резултати, които дават.

SEO оптимизацията не е еднократен процес и е необходимо да бъде поддържана от добър SEO специалист, дори и след като сайтът се изкачи на челна позиция. Фирма SEOPal разполага със специалисти в областта на SEO и може да Ви помогне много в тази насока със своя опит и професионализъм.

 

3
Благотворителност - прекрасен подарък за рожден де...
Каква е разликата между споделения хостинг и вирту...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location