Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (321 words)

Научете повече за електронните подписи

Стане ли дума за пазар, единствения сигурен, доколкото е възможно е реалния.

Стане ли дума за пазар, единствения сигурен, доколкото е възможно е реалния. Какво да кажем за виртуалния, където често можете да станете свидетели на измами и некоректни фирми, та дори единият потърпевш може да се окажете и вие. Всичко е доста несигурно, но хората не се отказват от него.

С интернет пазара са свързани редица операции и действия, като онлайн фактуриране, например. За да извърши нещо подобно, обаче, се минава през електронни подписи, които трябва да потвърдят оригиналността на фактурата, както и самоличността на собственика й.

По принцип, най-честите измами се осъществяват заради власт, надмощие и пари, а участниците в тях са нечестни търговци. Те въртят безброй номера, най-използваните от които са: неизпратена доставка до клиента, нарушение на договора, лишаване на клиента от възможността да се откаже от съответния договор, нелегални организации, които си имат работа със закона. Има редица жалби за всякакви измами – дали с пари, стока, данни или с електронни подписи ще ви измамят, най-важното е да не попадате в подобна клопка.

Преди време е имало и малко по-различен проблем – даване на информация, която не изчерпва въпросите на клиентите, относно плащане, електронно банкиране, доставка и т.н. Всичко е доста предсказуемо, особено, когато не знаеш нещо за самоличността на търговеца или просто ти изглежда съмнителен.

Електронната търговия е нещо, чиито традиции все още се утвърждават. Точно затова всичко трябва да бъде на ниво в този бранш – електронни подписи, кодове, плащания, банкови операции и т.н. Точно това онлайн банкиране, произлизащо от електронните плащания се налага все повече. При възникване на проблеми, хората няма как да се доверят на този метод за плащане, например. От това може само да се загуби, защото интернет спестява много време и пара, а обществото днес, отчаяно се нуждае и от двете. Най-добре е, все повече фирми да се ориентират към политиката, според която клиента плаща, след като получи доставката си.

 

1
Уеб дизайн услуги в София
Съхраняване на фактури
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location