Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (698 words)

Какво да направите, ако спешно се нуждаете от клиенти

Случва се клиентите да са спешно необходими и най-важното - възможно най-евтино и за предпочитане дори безплатно. Такива ситуации в един или друг момент са изправени пред 100% от компаниите. Някой се сблъсква още при откриването на бизнес, други, година след откриването, някой 5 години след откриването, а някой по-късно. Фактът, че всички са запознати със ситуацията на липса на клиенти, ни позволява да кажем, че спешната нужда от клиенти е нормален работен момент, а не нещо изключително.

Когато спешно се нуждаете от клиенти

Ситуацията е работеща, но много неприятна, защото при липса на клиенти има много проблеми, защото всеки бизнес има фиксирани разходи, които трябва да бъдат покрити, за да не фалира. Основният проблем при липса на клиенти е липсата на пари. За да го решите, трябва спешно да продадете много стоки или услуги. Възможно ли е да получите клиенти бързо и спешно? Можете, ако бързо предложите продукт или услуга на голям брой хора.

Ако спешно се нуждаете от голям брой клиенти, ако имате нужда от добра възвръщаемост на бизнеса, има няколко възможности. Вариант първи е сайт с добър трафик. Човек може да разпознае такъв ресурс, който има поне 10 000 уникални посетители на ден. Ако имате такъв сайт, тогава можете да поставите „банер реклама“ върху него, което ще генерира клиенти. Вторият вариант е голяма група или страница в социалните мрежи, на които много хора са се абонирали.

Използвайки „продаваща публикация“ в група или на страница, можете бързо да генерирате много клиенти. Опциите са работещи и почти безплатни за вас, но имат един значителен минус. Ако сайтът, страницата, групата е ваша, това означава, че с голяма вероятност потенциалните купувачи вече имат вашия продукт или те вече са закупили вашата услуга. Съответно с голяма вероятност е малко вероятно да се нуждаят от друг продукт или друга услуга скоро, така че е малко вероятно да продадете нещо спешно.

За да се извърши спешно продажбата, клиентът трябва да е „свеж“, който все още не е купил вашия продукт или услуга. От Къде да намерим „свежи клиенти“? Всъщност има много опции за получаване на „свежи клиенти“. Можете да рекламирате по телевизията, радиото, на билборд, да поръчате контекстуална реклама и т.н. Покритието им е доста голямо, но те са платени и доста скъпи. В резултат на това можете да похарчите повече пари, отколкото да спечелите.

Как бързо да получите клиенти от сайтове за обяви

Можете да пуснете обяви в сайт на конкретна държава, регион и дори град, или можете да отидете още по-далеч и да добавите обява, която включва юридически лица със специфичен вид дейност. Третият плюс е, че не е необходимо да поръчвате скъпи видеоклипове или аудиоклипове, строителни табла и т.н. Достатъчно е да подготвите интересна оферта в текстов и графичен формат, която може да се направи бързо и почти безплатно.

Каква е ефективността на сайтовете за обяви, на какво можете да разчитате? Всичко зависи от качеството на офертата, както и от това дали пощенските пратки се използват самостоятелно или в рамките на системата за продажба на стоки. Ако качеството е високо и има система за продажби, бюлетинът ще доведе до нови клиенти, които преди това не са купували продукт или услуга и затова те могат да бъдат наречени „свежи“. Ако офертата е такава, която не може да бъде отказана, тогава ще бъдат получени много клиенти. Така че, ако спешно се нуждаете от клиенти, винаги можете да ги получите, ако знаете как да го направите.

При този подход ефективността достига 20% и по-висока

При този подход ефективността достига 20% и по-висока. В ситуация, в която клиентите са спешно необходими, Порталите за обяви са една от най-добрите опции, с нейна помощ търсенето на нови клиенти се осъществява възможно най-бързо. Винаги обаче трябва да помните, че електронните бюлетини не са начин да се говори за даден продукт, а начин да се мотивират те да бъдат консумирани.

Качествен текст за обява е текст, който съдържа идея, която може да представлява интерес за потребителя. Интересната идея създава желание да закупите продукт или услуга, за да го реализирате. Само висококвалифицирани мотивиращи специалисти могат да напишат такъв текст, той често е извън силата на обикновените копирайтъри. Имайки мотивиращ текст и добра база за изпращане на бюджет от 10-300 лева, можете спешно да получите хиляди „пресни“ потенциални клиенти.

1
Най-добрите мъжки костюми: КОЙ Е ВАШИЯТ СТИЛ?
Витоман – Капсули от Билки за Сексуална Издръжливо...