Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (427 words)

Сватба в ретро стил - защо не?

Сватба в ретро стил - защо не?

Сватбата е денят, за който всяка жена се вълнува и очаква с оромно нетърпение. Обяснимо, в този ден искате да изглеждате и да се чувствате възможно най-добре, за което немалка роля има и атмосферата около вас.

Сватбата е денят, за който всяка жена се вълнува и очаква с оромно нетърпение. Обяснимо, в този ден искате да изглеждате и да се чувствате възможно най-добре, за което немалка роля има и атмосферата около вас. За доброто настроение не само на гостите, но и на самите младоженци голямо значение имат обстановката и организацията на сватбата. Ако изберете свой уникален стил, със сигурност гостите ви ще запомнят, и още дълго ще говорят за събитието, а и вие ще се чувствате удовлетворени, комфортно и в свои води.

Напоследък, покрай актуалните ретро и винтидж тенденции, все по-голяма популярност набират и сватбите в ретро стил. Истинските почитатели на тази тенденция могат да организират сватбата си изцяло а ла 20-те, 40-те или 60-те години, но дори някои дребни акценти в облеклото, аксесоарите или украсата на сватбеното парти могат да ви върнат десетилетия назад във времето.

Почти задължителен аксесоар за сватба, решена в стилистиката на отминали времена е ретро автомобилът. Със сигурност пътуването ви към олтара ще бъде незабравимо във возило, пропито с история, освен това няма как да не предизвикате усмивките на всички – от гости на тържество до съвсем случайни минувачи.

Що се отнася до облеклото, по-смелите двойки могат да се спрат и на автентични, винтидж тоалети, принадлежали на техните родители или баби и дядовци. Разбора се, не всяко семейство пази такъв тип реликви, но пък във всяко шивашко ателие могат да ви върнат назад във времето със страхотни тоалети, като извадени от стар Холивудски филм. Ако се спрете на по-семпли облекла пък можете да отдадете почит към миналото с ретро прически и аксесоари за сватбата, както и със старинни бижута, особено ако разполагате със семейни бижута със сантиментална стойност.

Не пропускайте да отдадете дължимото на интериора на ресторанта или помещението, където се провежда сватбата, сватбената украса, поканите, цветята, ритуалните чаши, сватбените сервизи и украсата за масите. Ако нямате възможност да осигурите автентични старинни сервизи или прибори, на пазара със сигурност се предлагат и доста добри съвременни имитации.

Потърсете сватбен оркестър, който изпълнява музика от избраната епоха или поне диджей, който може да подготви достатъчно ретро музика. Предложете на гостите си да се включат в ретро стилистиката, като впишете изисквания (или поне предложение) за дрес код на поканите. А за да бъде ретро сватбата ви още по автентична, можете да поръчате черно-бели и изкуствено състарени снимки, които да изпратите на гостите си след събитието.

1
Хуан Мата остава твърдо в Челси
Бургас - най-добрият град за живеене и туризъм