Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (533 words)

5 съвета във воденето на ресторантьорско счетоводство

Счетоводни услуги Счетоводна къща в София https://contract.bg/

Обикновено ресторантьорството е свързано с доста трудности и препятствия.

Тъй като тази дейност е много динамична и тъй като често се разчита на настроенията на потребителите и на многоброен персонал, тази услуга се налага трудно на пазара, а до провала има само няколко крачки.

Формула за успех - 5 счетоводни съвета

С умелото водене на счетоводството, вие ще можете да се доближите до успеха и да организирате по-добре своите приходи и разходи. Следващите редове са посветени на 5 важни неща, за които непременно трябва да помислите преди да се потопите в ресторантьорския бизнес.

1. Можете ли да го водите вие

Преди да прибегнете към наемане на счетоводител или да сключите договор с външна счетоводна кантора, е много важно да се запитате дали вие като мениджър на даден ресторант можете да водите счетоводството.

Има немалко мениджъри, които са икономисти по образование, което ги прави подходящи за поемането на този ангажимент. Ако имате нужната квалификация и умения, можете да спестите доста в тази насока.

2. Външна фирма или служител на договор

Важно е да се определи дали за вас ще е по-добре да работите със собствен счетоводител или ще предпочетете опцията сключите договор с външна фирма, която да поеме вашия ресторант.

Напоследък все повече хора се спират на последния вариант. Опитът да се спестят средства лесно може да ви тласне към не много добър счетоводител, който ще допуска грешка след грешка.

Факт е, че истинските специалисти с експертни познания взимат скъпо, а вие едва ли ще искате да поддържате малкия си ресторант с толкова скъпо платен специалист. В същото време, изборът на специализирана фирма, която да се ангажира със счетоводството на ресторанта ви, ще ви даде достъп до компетентно и качествено счетоводно обслужване на много по-добра цена.

3. Добре обмислен работен ден и работна седмица

Една от най-важните задачи, които стоят пред счетоводството на всеки един ресторант е да се направи стриктен разчет на продължителността на работния ден и работната седмица. Това е изключително важно, защото единствено по този начин може да се постигне положителен финансов резултат.

Опитният счетоводител може да организира работния ден и работната седмица така, че да се работи с възможно най-малък брой служители. Това ще позволи те да бъдат доволни в резултат от полученото по-високо възнаграждение, а на работодателя ще спести разходи за труд.

Не е тайна, че редица ресторанти работят на по-особен график, като има дни и часове, в които те изобщо не отварят. Причината разбира се е ниската посещаемост в определени часове.

4. Коректно обслужване на задълженията

Един ресторантьорски бизнес може да бъде стабилен единствено тогава, когато счетоводството обслужва навреме всички задължения. Една от характерните черти на този тип търговска дейност е силната зависимост от доставчиците, а също така и от условията, които те предоставят.

5. Постигането на баланс е процес, а не крайна цел

Преди всичко, не бива да забравяме, че постигането на счетоводен баланс не е крайна цел, а е нещо, върху което трябва да се работи ден след ден. Необходимо е стриктно да се проследяват всички процеси и тенденции в приходите и разходите.

С времето по този начин ще може да се постигне още по-добър и стабилен финансов резултат. Важно е постоянно да се прилагат необходимите корекции за да се достигне дългосрочно развитие в положителна насока.

1
9-те основни предимства на подовите настилки от тв...
Защо да купим дървена играчка за подарък