Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (495 words)

Какво е необходимо за добър домашен офис

Все повече и повече хора в днешно време започват работа от вкъщи, но не осъзнават, че и тя има някои специфики. Те най-вече се отнасят към самото работно място, което много от нас пренебрегват.

Истината обаче е ясна – макар да можем да работим от дивана, фотьойла или леглото, обособеният домашен офис е необходимост. Той ни помага да сме по-продуктивни през деня, а и така знаем, че работата е ограничена само до едно място в нашия дом. Това е изключително добре за психиката ни, защото не се налага да виждаме дома си като постоянно работно място.

Какво обаче трябва да включва един домашен офис, за да е добре оборудван и да ни помага да бъдем по-продуктивни? Тук ще видим няколко незаменими пособия, които ще са ни от сериозна полза (можеш да разгледаш някои от тях в Digital Box).

Ергономичен офис стол

На първо място трябва да се замислим за здравето си и да не се опитваме да пестим от него. Ето защо е важно да заложим на офис стол, който да ни помага да имаме добра стойка, без да се изгърбваме ненужно. Всички знаем колко болка може да ни докарат часовете пред компютъра, така че е добре да си обърнем внимание в този аспект.

Подходящи слушалки

В зависимост от ситуацията слушалките може да бъдат много по-добър избор от познатите системи за озвучаване. Колонките са удобни, но много често пречат на хората около нас (ако има такива – например деца), а и понякога се налага да провеждаме разговори, които не искаме други хора да чуват.

В такава ситуация е добре да намерим хубави професионални слушалки, а инвестицията в тях бързо ще ни се върне. Много хора дори предпочитат да работят изцяло със слушалки, понеже те им помагат да се абстрахират от заобикалящата ги среда и да могат да се потопят изцяло в работата си. Независимо дали ние искаме този ефект или просто се нуждаем от малко дигитално уединение понякога, добрите слушалки все ще са от полза!

Подходящо окабеляване и… хъбове

Колкото повече работим от вкъщи, толкова повече започваме да се затрупваме с различни кабели, зарядни устройства, четци на карти и други пособия, които ни помагат да си вършим работата. В един момент обаче осъзнаваме, че портовете на компютъра не ни стигат, а направо сме се омотали в кабелите около нас. Ето защо подходящите устройства за централизиране на това окабеляване може да са ни от голяма полза.

Различните USB хъбове, които се предлагат на пазара, са чудесен вариант за повечето хора. Освен това можем да намерим и доста комбинирани варианти на зарядни, така че да не ни се налага да ползваме няколко различни такива едновременно. Вече се предлагат и зарядни подложки с голяма площ, така че да зареждаме устройствата само като ги поставим на бюрото (стига да е възможно за самите устройства, разбира се).

Не на последно място трябва да споменем и осветлението. Хубавото осветление е ключово за здравето, така че не трябва да забравяме да работим в добре осветена стая и с подходяща яркост на екрана!

1
Какво да знаем за часовниците Delbana
Ремонт София – за мечтаната баня