Размер на шрифта: +
4 minutes reading time (804 words)

Строителна техника под наем е доброто решение за фирмите

Строителна техника под наем е доброто решение за фирмите

Поради икономическата криза в световен мащаб, все по-малко строителни фирми могат да си позволят да инвестират в нови строителни машини.

Поради икономическата криза в световен мащаб, все по-малко строителни фирми могат да си позволят да инвестират в нови строителни машини. Въпреки, че основните производители непрекъснато усъвършенствата своите продукти и съвременната строителната техника става все по-модерна и функционална, цените и са все още недостъпни за повечето от строителните компании, особено за България.

Все по-често и практично става решението за наемане на строителни машини втора употреба под наем от фирми за известен период от време или за извършване на определена дейност. Тази услуга стана много популярна през последните години и вече всяка строителна фирма има възможност да наеме всякакви строителни машини, от обикновен къртач до тежка строителна механизация и да изпълни своите ангажименти при строителството на даден обект или сграда.

Така е не само в България, но и на други места по света тъй като модерната строителна техника, от която има нужда съвременното строителство е много скъпа и непосилна за повечето от строителните компании, особено за по-малките от тях. Всяка фирма в зависимост от обекта, който строи често има нужда от различни строителни машини, а за да си ги набави всичките са необходими огромни инвестиции. Обикновено инвестирането в техника е съпроводено и в инвестиции относно автопарк и поддръжката му, което също в повечето случаи е непосилно. Много малко са тези големи строителни компании, които могат да си позволят да поддържат автопарк с разнообразие от строителна техника. В повечето случаи е много по-изгодно да си наемат нужните им строителни машини втора употреба, която да ползват за своите нужди и след това да не мислят за нейната постоянна поддръжка.

От своя страна фирмите, които отдават строителни машини под наем се стремят те винаги да са в отлично техническо състояние, като в повечето случаи даже ги придоставят с квалифициран оператор, който добре познава машината и е инструктиран за работа с нея. Отдаването на машини втора употреба под наем винаги става чрез договор между двете фирми, който съдържа задължителни клаузи, гарантиращи сигурността и удовлетворението и на двете страни.

Практиката на отдаване и наемане на строителни машини втора употреба нараства и се очаква и през следващите години тя да бъде основно решение на проблема с недостига на средства на строителните фирми за подобни инвестиции. Дори да успеят да инвестират в подобна техника, те отново могат да си позволят основно строителни машини втора употреба.
Именно затова при търговията с нови строителни машини и техника скоро не се очаква забележителен ръст.

Поради икономическата криза в свитовен мащаб, все по-малко строителни фирми могат да си позволят да инвестират в нова строителна техника  и строителни машини. Въпреки ,че основните производители  непрекъснато усъвършенствата своите продукти и съвременната  строителната техника става все по-модерна и функционална, цените и са все още недостъпни за повечето от строителните компании, особено за България.

Все по-често и практично  става решението за наемане на строителна техника под наем от фирми за известен период от време или за извършване на определена дейност. Тази услуга стана много популярна през последните години и вече всяка строителна фирма има възможност да наеме  всякакви строителни машини ,от обикновен багер до тежка строителна техника и да  изпълни своите ангажименти при строителството на  даден обект или сграда.

Така е не само в България, но и на други места по света тъй като модерната строителна техника, от която има съвременното строителство е много скъпа и непосилна за повечето от строителните компании, особено за по-малките от тях. Всяка  строителна фирма в зависимост от обекта, който строи често има нужда от различни строителни машини, а за да си ги набави всичките са необходими огромни инвестиции. Обикновено инвестирането в строителна техника е съпроводено и в инвестиции относно автопарк и поддръжката му, което също в повечето случаи  е непосилно. Много малко са тези големи строителни компании, които могат да си позволят да поддържат автопарк с разнообразие от строителна техника. В повечето случаи е много по-изгодно да си наемат нужната им строителна машина,  която да ползват за своите нужди и след това да не мислят за нейната постоянна поддръжка.

От своя страна фирмите, които отдават строителни машини под наем се стремят те винаги да са в отлично техническо състояние като в повечето случаи даже ги придоставят с квалифициран оператор, който добре познава машината и е инструктиран за робота с нея. Отдаването  на строителни машини под наем винаги става чрез договор между двете фирми, който съдържа задължителни клаузи, гарантиращи сигурността  и удовлетворението и на двете страни.

Практиката на отдване и наемане на строителни машини втора употреба под наем нараства и се очаква и през следващите години тя да бъде основно решение на проблема с недостига на средства на строителните фирми за подобни инвестиции. Дори да успеят да инвестират в подобна техника, те отново могат да си позволят  основно строителни машини втора употреба.

Именно затова  при търговията с нови строителни машини и техника скоро не се очаква забележителен ръст.

1
Какво е биомаса (част 1)
Развитие на СПА туризъм в България
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location