Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (348 words)

Лечебен ефект на минералната вода

В България има множество бани с лековити минерални извори. Техните качества са в зависимост от сондажа и минералният извор, а те са с различни състави и предназначение.

В България има множество бани с лековити минерални извори. Техните качества са в зависимост от сондажа и минералният извор, а те са с различни състави и предназначение. Химичният състав на минералната вода я прави подходяща за лечение на няколко вида заболявания.
Ако имате нужда от лечебните свойства на водата може да се къпете в минерални басейни, да извършвате различни лечебни процедури и да я пиете.

Ето и най-честите случаи, в които се използва с лечебна цел:

Минералната вода се използва като вътрешно приложение при хронични заболявания със стомашно-чревния тракт, хронични язви, колити, гастрити, при чернодробно-жлъчни заболявания, жлъчно-каменна болест, уратни камъни в бъбреци и след хепатитни заболявания. 
Минералната вода се използва за външно приложение и лечебни процедури като балнеолечение, вани и басейн и благодарение на нея се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система, неврити, артрози, артрити, плексити, дископатии, след фрактурни състояния на костите и други.

 Минералната вода се използва за вътрешно приложение, когато има наличие на обменно-еднокринни, стомашно-чревни заболявания, жлъчно-чернодробни и други.

За инхалационно лечение минералната вода помага при следните заболявания:
на горните дихателни пътища (фарингити, ринити, ларингити и др.)
на белия дроб (бронхити, след пневмонии състояния и др.)
Съществуват минерални води с по-лек състав на съставките, които са подходящи за ежедневна консумация. Водата се използва за вътрешно още при неврологични и очни заболявания.
Към видовете минерална вода подходящи за всеки ден се отнасят планинската изворна вода и трапезна минерална вода.
За лечебният ефект от минералната вода и нейните качества хората знаят години назад в миналото. Качествата и ползите от минералната вода са както в нейното външно, така и във вътрешното и приложение. Съществуват множество най-съвременни центрове, в които се провежда балнеолечение с Минерални вани и Лечебен душ и чрез къпане, различни физиотерапевтични процедури като магнитно поле, диадинамик, ултразвук.

Не е задължително да страдате от някое заболяване или да имате друг здравословен проблем. Минералната вода е подходяща за външна и вътрешна консумация и за тонус, и за свежест, сили и т.н.

1
Детските спални чаршафи
Видовете помпи