Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (327 words)

За какво служи интернет класацията за сайтове

Интернет класацията за сайтове е подобна на всички останали класации.

Интернет класацията за сайтове е подобна на всички останали класации. Но тук обект на класиране подреждане по места са интернет сайтовете.На адрес http://www.jabse.com/top1000000/ може да бъде разгледана класацията на сайтовете. На този адрес се вписва всеки нов сайт. За да се провери класацията не е необходимо да се прави специален профил, регистрация или да се отправя заявление.

Необходимо е просто едно въвеждане на URL адреса на преглеждания сайт. Тази интернет класация е особено полезна при следене на конкурентните сайтове. Отново се изисква въвеждане на адреса на конкурентния сайт. Избира се опция „ сравни“ и за съвсем кратко време се представят резултати, извършени на база сравнение. Когато се говори за определяне на местата на сайтовете в класацията Jabse се взема предвид така наречения PageRating2. Той се определя от фактори като трафика на сайта и броя и качеството на входящите връзки. Отделя се особено внимание на трафика на сайта. Той се определя от ранка на Алекса. Скалата за измерване варира от 1 до 100. Тя се определя като логаритмична.

За още по – точното формиране на PR2 се отделя внимание и на ранка на сайта, входящите линкове, тяхното количество и качество, възраст на домейна, възраст на URL адреса и други. Под PageRating2 се разбира направената от класацията оценка за значимостта на конкретен сайт. Най – популярните и значими сайтове разполагат с PR2 от 100. Всеки, който се интересува от конкретна информация за съответен сайт в класацията може да избере точния адрес и да научи повече за датата на регистриране на домейна, адрес на сървъра, първо индексиране, гео локация на сървъра и дръги. В случай, че сайтът е разположен на споделен хостинг може да бъде достигнато до списък с всички сайтове от един и същ IP адрес. Необходимо е да се избере опция „ всички сайтове на това ip”. В сайта на Jabse също така може да откриете и всички нови сайтове, които могат да бъдат открити в класацията.

 

1
Повече информация за това къде може да залагате
Недостатъци на езиковите школи