Откриване на фирма и спестяване на усилия при регистрацията ѝ

Откриване на фирма

Търговската дейност е широко понятие и в нея могат да се включат действия в най-различни по естество области.

Когато искате да стартирате нов бизнес, е почти невъзможно (и законово недопустимо) това да се случи, без да откриете фирма и съответно да регистрирате конкретна търговска дейност. Не искате да се занимавате със събирането на бумаги и висене по гишета за тяхното подаване?

Още
0
  91 Hits

Има ли двама души – има психология

Здравейте! Казвам се Ирена Киркова и съм управител на „Българска школа за психоанализа“. Ние, като организация, имаме широк кръг от дейности. Една от тях е провеждането на Курс по писане на психологически материали. Говорейки с хората за него, много често получавам обратната връзка, че е твърде специализиран: подходящ е единствено за хора от нашия професионален бранш.

Но, каква е реалността?

Още
1
  382 Hits

Как да получите заем и какво трябва да знаете, преди да подпишете договора?

Банките предлагат разнообразни кредитни продукти за всякакви цели. Как да разберем това разнообразие и да изберем точно предложението, което няма да натовари семейния бюджет? На какво трябва да обърнете внимание на първо място, когато кандидатствате за заем? Прочетете отговорите на тези и някои други въпроси по -долу.

Още
2
  172 Hits

Инвестиции в системи за отглеждане и капково напояване

kapkovo-napoqvane

Големите земеделски предприятия и градинарите, отглеждащи растения в домашни условия, все повече залагат на съвременни системи за отглеждане и напояване. Добре е обаче да се поинтересувате предварително за предимствата и недостатъците на всяка от тях. Така ще вземете най-правилния избор, който ще удовлетвори напълно нуждите ви.

Още
2
  332 Hits

Коя е най-подходящата правна форма за бизнес като фрийлансър?

Бизнес като фрийлансър

В тази статия опитвам да обясня какви са различните правни форми за развитие на бизнес като фрийлансър. За всяка от тях посочвам разходите като данъци и осигуровки, началната инвестиция и административните задължения.

Още
0
  720 Hits

Дайте Червен картон на хлебарките.

В света са открити хиляди видове хлебарки, но само 30 вида са определени, като синантропни, т.е. съжителстват с хората. Тези видове не могат да оцелеят ако не са в средата на хората. Хлебарките произлизат от южните страни и ги има само там, където целогодишно условията са подходящи т.е. има топло и влажно. Или казано по български  – където има централно парно в блокове и големи административни сгради.

Още
0
  365 Hits

10 причини да наемете копирайтър

Както може би вече сте научили от опита си или в Интернет, Уникално съдържание и реклама, съдържание на сайта са нещо много важно. Това в случай, че искате да привлечете посетители към сайта ви.

Още
0
  501 Hits

Ползи от транспортния бизнес

23

Не всяко семейство или дори организация могат да си позволят да имат камион или транспорт със специално предназначение (за транспортиране на замразена храна, стъкло и т.н.), тъй като автомобил трябва да бъде закупен, поддържан и съхраняван някъде.

Още
0
  485 Hits

Подобряване на качеството на работата на персонала. С техниката Six Sigma

16

 Какво да правим, когато персоналът е персонал, но това не дава очакваните резултати? Има решение на проблема и много компании вече са започнали да прилагат методологията Six Sigma в подобни ситуации.

Още
0
  462 Hits

Как да правим бизнес и защо трябва да описваме бизнес процесите си?

15

Първо, това е изискване на стандарта. На второ място, това носи осезаеми ползи за компанията:

Още
1
  483 Hits

Икономически методи за управление на персонала

13

Работодателите могат да влияят на персонала и въз основа на икономически закони. Сред често срещаните форми на такова въздействие са материалните стимули, икономическите норми и стандарти.

Още
1
  510 Hits