Размер на шрифта: +

Как да установите какво не е наред по вашия климатик

За разлика от повечето печки, климатиците са сложни механични системи, които зависят от голямо разнообразие и условия, за да работи коректно. Те са оразмерени

За разлика от повечето печки, климатиците са сложни механични системи, които зависят от голямо разнообразие и условия, за да работи коректно. Те са оразмерени, за да отговарят на определено "натоварване" в къщата. Те са предназначени да имат определено количество хладилен агент, известен като "такса", която се начислява с годишната поддръжка. Те са предназначени да имат определено количество на въздушния поток, което да преминава през намотките. Когато някое от тези неща се промени, системата ще има проблеми, а това неминуемо ще се отрази, както на икономичността, така и на ефективността на работата.

Ако произвежда повече топлина в закрити помещения или при наличието на повече хора в къщата, климатикът не е в състояние да се справи, то много вероятно мощността му да не е оразмерена според помещението или да е изникнал друг проблем.

Ако зарядът на хладилен агент в системата има течове, това може да намалява капацитета на системата. В резултат се получава по-малко охлаждане и системата няма да може да се справи, когато натоварването се изисква да бъде по-високо.

Ако въздушния поток в целия открит кондензатор се намалява, способността да се отхвърли топлината навън се намалява и капацитета на системата отново може да се понижи. Това се среща често при по-високи външни температури от обичайните.

В сух климат съществуват същите проблеми, а такива се случват по отношение на закрит изпарител с бобината. При по-висока въздушна струя помага, по-нисък въздушен поток. В условията на влажен климат, ситуацията е по-сложна. При по-високи дебити, ще има по-малко изсушаване, което води до високи нива на вътрешна влажност. Ако въздушния поток стане твърде нисък, обаче, изпарителя може да замръзне. Това показва по-лоши резултати и може да повреди компресора.

При всякакви други аварии и странни реакции по време на работа е необходимо да се потърси веднага специалист за отстраняване на проблема. С климатици дайкин може да спестите голяма част от възможните нежелани реакции или да разчитате на професионална поддръжка от техник.

 

Оценете статията:
1
Най-странните Кейсове за Телефон
Неврология и хомеопатия.
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location