Размер на шрифта: +

От какво да правим топлоизолации?

Въпросът от какъв материал да правим топлоизолации стои на първо място след решението да ги правим ли изобщо или не? Двата най-популярни материала за топлоизолации са фибранът и стиропорът. Ще чуете толкова много съвети преди да се спрете окончателно на вида топлоизолации, че направо ще ви се завие свят. В този случай човек не може да вярва дори на майсторите си, защото обикновено това са хора със средно и по-ниско образование и физическите закони и новите технологии не са най-силната им част.

В интерес на истината, хората по строителните борси са доста компетентни, когато става въпрос за топлоизолации, защото освен че ги продават имат и достатъчно обратна връзка за приложението им и ефекта от тях. Често пъти те са по-осведомени и по-полезни дори от производителите, които, както се досещате, трябва да си рекламират стоката и никога няма да ви кажат цялата истина.

Какво да правим тогава, когато решим да поставяме топлоизолации? Ами най-добре е да питате хора, които вече са си сложили топлоизолации и дори имат опит от поне няколко години след използването им. При това желателно е да намерите такива хора „на живо”, а не по форумите, където въпросът с идентичността е много разтеглив.

Та, както стана дума по-горе, първият въпрос е фибран или стиропор? Фибранът е по-качественият материал, по-синтезиран и непропусклив, всъщност основното му предимство е, че е на една и съща площ предлага в пъти по-голяма плътност. Също така той е и точно два пъти по-скъп! Ето как в зависимост от бюджета ви въпросът за топлоизолации от фибран или стиропор може да бъде много бързо решен. Много хора предпочитат стиропор и за да се предпазят от мухъл. Той е по-пропусклив и макар и с топлоизолации, стените продължават „да дишат”, метафорично казано.

Разбира се, ако въпросът е само в плътността и проводимостта на материалите за топлоизолации, излиза, че ако фибранът е два пъти по-плътен, ако сложите стиропор от 10 см., той ще се равнява на фибран от 5 см. И пак ще се радвате на качествени топлоизолации, които пак ще се на по-прилична цена. Все пак класическият избор за дебелина при външни топлоизолации е 5 см. И все пак фибранът е по-качественият материал каквото и който и да ви говори. Все повече хора слагат дори по 10 см. фибран за външни топлоизолации, защото 5 см. вече се считат за недостатъчни. Е, въпрос на възможности. Но външни топлоизолации от под 5 см. със сигурност не са достатъчни и ефективни. Само ще си дадете парите. Понеже трудът при поставянето на топлоизолации е един и същ, независимо от дебелината им.

Оценете статията:
1
SportsDirect
Добър уеб дизайн за добро първо впечатление
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
  • Няма открити коментари