Размер на шрифта: +

Коремни преси с тежест

Коремни преси с тежест

Ако получавахме по една монета за всяко безполезно повторение на упражнение за коремните мускули, което сме виждали, щяхме да сме милионери.

Повечето хора прекарват много време в трениране, но когато става въпрос за средната част на тялото повече не означава задължително по-добро.

Многото повторения няма да направят тези коремни мускули такива, каквито искаме. Въпреки че чистото хранене и ниският процент подкожни мазнини са ключови фактори за пресата, мускулната хипертрофия е истинското решение. Момчетата грешат, когато мислят, че коремните мускули се различават от всяка друга мускулна група. Те тренират гърди и бинспс, за да станат по-големи, използвайки по 8-12 повторения, докато за корем правят 50-100 коремни преси, като мислят, че така ще извадя и шестте си плочки. Поради някаква причина забравяме правилата на прогресията. Вмссто да правиш повече упражнения на коремни мускули, опитай да добавиш тежест към упражненията. Всеки мускул в човешкото тяло реагира по един и същ начин. Увеличи натоварването, което ще направи мускула по-голям и тези толкова трудни за показване коремни мускули ще станат видими.

Ако си правил стотици коремни преси седмично в усилието си да изваеш средната част на тялото, време е да добавиш малко тежест към тренировката си за коремна преса. Изпълнявай дадената по-долу про¬грама два пъти седмично с възможно най- голямото съпротивление, с което можеш. Забележи обаче, че последните две упражнения не са с тежест. Тъй като коремните мускули вече ще бъдат уморени от първата част на тренировката, няма да се нуждаеш от допълнителна тежест, за да стигнеш до отказ при 8-10 повторения. Забави темпото при тези упражнения, за да увеличиш повече трудността. Скоро ще бъдеш един от малкото хора в залата, които тренират правилно коремните мускули.

Коремни мускули с еластични ленти

В испанско изследване са използвани коремни преси с много бързо темпо, за да се докаже, че така се увеличава мускулната ак тивност на всички основни коремни мускули, особено косите. Друг начин за включване на бързи повторения в тре нировката за коремни мус кули е чрез използване на еластични ленти. Те оси гуряват линейно промен ливо съпротивление. Или казано с други думи-колко то по-далеч разтягаш лен тата, толкова повече съ противление осигурява тя. Това означава, че трябва да съкращаваш по-силно мускулите и да включваш повече мускулни влакна. Така може да се движиш по-бързо и по-експлозив но, отколкото при обикно вените свободни тежести. Три супер упражнения с ленти за горна, долна част на корема и коси коремни мускули са коремни преси с ленти от стоеж и повдига не на колене с ленти.

Оценете статията:
12
Обикновени серии за начинаещи във фитнеса
Как да изберем най-добрият партньор за счетоводно ...
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
  • Няма открити коментари