Размер на шрифта: +

Без дискриминация на работното място

За да се постигне работното място да място без дискриминация, както за жените, така и за мъжете работодателите трябва да отчитат различията сред служителите, свързани с биологични, семейни, културни и полови различия.

Биологичните сексуални различия не трябва да се използват погрешно, за да оправдаят по-добър професионализъм.

Въпреки, че няма много психологически различия между жените и мъжете, които да са доказани научно се предполага, че мъжете имат по-високо самочувствие и увереност и че жените са по-емоционални.

Различията между двата пола в областта на образованието, социализацията и възпитанието
може да доведат до различия в начина, по който те биха постъпили при заболяване на работното място – напр. склонността да се вземе отпуск по болест или да се търси друго лечение.

Проучвания, главно от страните с високи доходи на глава на населението показват, че по-голямото участие на жените в платената заетост не само укрепва социалния им статус и
тяхното индивидуално и финансовото състояние, но също така е полезно
на тяхното психическо и физическо здраве.

Същото важи и за мъжете. Безработицата може да доведе до скъсяване продължителността на живота. Сред руските мъже, продължителността на живота намалява с 6,5 години между 1989 и 1994 г., вероятно в резултат на повишената безработицата, което води до увреждащи здравето поведения, като тежка консумация на алкохол, тютюнопушене и насилие.

Работа извън дома е важен източник на социалното подпомагане и самочувствие. Въпреки това по всеобщо наблюдение, работните места, особено тези на жените в страните с ниски доходи на глава от населението, излагат жените във вредна работна среда.

Трудова медицина е упражнявана от държавите, за бъдат контролирани работодателите, че осигуряват нормални и безопасни условия на труд!

Според Международната организация на труда всяка година около 2,2 милиона мъже и жени умират от свързаните с работата им наранявания и заболявания. Освен това, всяка година при около 160 милиона мъже и жени се появят нови случаи на леки заболявания, свързани с работата им.

Оценете статията:
3
Избор на проект от Проект.бг
Alfa Romeo Giulietta – за млади шофьори
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
  • Няма открити коментари