Размер на шрифта: +

Как да изберем входната врата според ватата?

Има няколко критерия, на които тя трябва да отговаря входната врата за да сме сигурни, че изборът който сме направили е правилния и тя ще ни служи възможно най-дълго.

Има няколко критерия, на които тя трябва да отговаря входната врата за да сме сигурни, че изборът който сме направили е правилния и тя ще ни служи възможно най-дълго.

На първо място трябва да търсим входни врати в София с добра шумо и топло изолация. Това трябвая да са част от основните ѝ качества. Добре е да не пропуска студа отвън през зимата, жегата през лятото и шума на колите. Вратите, които се предлагат на пазара са много и с различни изолации.  За да можете да се спрете по-лесно на конкретен тип ще Ви представим два варианта изолация при входните врати:

Минерална вата: тя има много добри шумо и топло изолационни свойства, също така е и много добре разпространена на пазара. Тя има предимството да пропуска водните изпарения, освен това е невъзпламенима. Благодарение на тези ѝ качества в дома Ви няма да има опасност от поява на мухъл и плесен. Това е топло изолация, която се използва и за филтриране. Произвежда се със специална технология, при която се разтапя вулканична скала и примеси от различен вид при много високата температура от 1600°C. От получения гъст разтвор се изтегля тънка нишка с дебелина около 6-10 μm. След това се смесва със специални  масла от минерален тип, като това я прави с хидрофобни качества и позволява поетата вода бързо да се изпари и материалът възстановява изначалните си качества да изолира, а не да се увреди.

Причините минералната вата да е един от най-често използваните материали са няколко:

*Изделията от минерална вата са много добър топлинен изолатор и също така предлагат добро съотношение цена/ качество.

* Не се разлага, устойчива е на студ и топлина, има ниска хигроскопичност,  не я нападат гризачи;

*Правилната подредба на влакната осигурява и ефективната звукоизолация, сравнително по-добра от други изолационни материали.

Именно затова тя се прилага успешно и за шумоизолиране на междуетажни плочи. Ватата е от екологично чист характер и същевременно негорима.

Изолация тип „Пчелна Пита”:

*Тя е от по-нисък клас;
*Изработва се от пресовани дървесни частици, наредени под формата на пчелна пита;
*Най-често се слага в крила на метални врати, които са оребрени;
*По-лек и икономичен материал – вратата не е толкова тежка и попада в по-ниския ценови клас, което я прави по-достъпна;

Преди да решите каква входна врата ще изберете, трябва да обмислите на какви критерии трябва да отговаря, коиса Вашите задължителни условия, с какъв бюджет разполагате и най-вече с каква изолация да бъде. Тя е дългосрочна инвестиция и не трябва да правите компромис с качеството ѝ.

Оценете статията:
1
Любопитно за катинарите на входните врати
Защо жените харесват обеците Сваровски?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location