Размер на шрифта: +

Таблети с големи екрани - Съвети при Покупка

Първата част на материалът ни посветен на бурно развиващите се таблети завърши малко след като започнахме да разглеждаме екранът на това така популярно устройство. Освен споменатите в предишната статия екрани съществуват таблети, които имат диагонал на дисплея 8,9”.

Това са Samsung Galaxy tab 8.9, офисният таблет на фирмата Cisco и LG Optimus Pad. Към последният подвид, имайки предвид екранната големина, спадат така наречените свръх таблети с диагонал на екрана по-голям от 10 инча. Към този тип устройства можем да отнесем Asus EEE Pad 12”, 3Q Surf 11,6”,WeTab 11,6” и няколко други ползващи Windows 7 и 8.

Въпреки споменатите в първия абзац таблети, стандартни за този етап се явяват 7 и 10 инчовите устройства. И тук, както при много други технически разклонения на компютрите и техните операционни семейства ще има спорове подобни на вечния спор между windows и различните дистрибуции на linux потребители. В този случай мисля да заема неутралната позиция на мак юзърите.

От съществуващите на пазара таблети с различни големини на дисплея всеки избира, това което му пасва най-добре на личните нужди и предпочитания. Според мен, 10” са оптималния размер за един таблет. Не бихме могли да го оприличим с 13” лопата, примерно, и някак си почти се събира в джоба на любимите ми дънки, поиздувайки ги значително, разбира се.

Съвременните таблети трябва да са удобни за работа, и именно при таблет с диагонал 10 инча, поне според мен разбира се, изгрява в пълната си прелест предимството на работа с устройство притежаващо голям сензорен екран. И като за последно ще ви дам най-силния си аргумент. Помислете, ако 10-те инча не биха били идеалният размер за таблети би ли пуснал Стив на пазара своя iPad именно с този размер на екрана?! Разбира се, че не!

Някъде в предишната част на статията си споменах, че съвременните таблети имат няколко ключови характеристики. Стигайки до този етап ме осени мисълта, че ключов за всички модерни таблети се явява именно екранът и нищо повече. Това е и ключовият фактор когато купувате таблет от онлайн или офлайн магазин, най-добрата класификация на таблети според мен е в emag.bg - винаги проверявам там, след което сравнявам и цените в останалите магазини, но нека се върнем към темата за дисплея.

От дисплея идват и всички други преимущества, които ни предлагат този клас устройства, а това е именно нещото, което разделя таблетите от обикновените смартфони. Уважаеми читатели извинете ме, че постоянно се отплесвам в описания на таблетият клас устройства, а не задълбочавам по темата, която всъщност е и заглавие на нашата статия: целесъобразността на една такава покупка. От който въпрос с всички сили ще гледам да не се отклонявам в част 3 на нашата статия.

Оценете статията:
1
На какво да обърнем внимание, кoгато избираме вхо...
Видове и начини за избелване на зъбите
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
  • Няма открити коментари