Размер на шрифта: +

За какво отговорят домовете в един хороскоп

Повечето от нас вероятно са се чудили за какво става въпрос, когато слушайки или четейки един подробен хороскоп срещнем израза: ‘’Луната е в 5-ти дом’’

Повечето от нас вероятно са се чудили за какво става въпрос, когато слушайки или четейки един подробен хороскоп срещнем израза: ‘’Луната е в 5-ти дом’’, например и сме се затрудняваме да разберем как тези домове разкриват информация за нашето бъдеще в рамките на един личен хороскоп. Ето на кратко малко основна информация:

Домовете в астрологията са 12 на брой и всеки един от тях съответства на дадена област от живота и позицията на всяка от планетите и най-вече нейният зараяд определя дали този аспект от нашия живот ще бъде успешен или не. Ако изходим от това, че Слънцето в даден дом, означава щастие и успех за него, то неговият антипод Сатурн ще показва, че в разглежданата сфера на живота ни очаква голямо нещастие. И така, ето за какво отговаря всеки един от домовете в астрологията:

 • 1-ви дом: е домът на личността. Той се отнася за него, като индивидуалност и душевност и за начина, по който ще се представи в живота.
 • 2-ри дом: е свързан с материалната обезпеченост на разглежданата личност, както и с неговите вродени таланти и способности.
 • 3-ти дом: отговаря за контактите и обкръжението на личността, за неговите близки, роднини и приятели, както и за кратките пътувания и началното обучение.
 • 4-ти дом: е свързан пряко със семейството, дома, възпитанието и фундаменталните устои на живота, без които нищо не може да бъде пълноценно и успешно.
 • 5-ти дом: отговаря за любовта, творчеството, почивката, удоволствията, хобитата, шоу бизнеса и продължаването на рода.
 • 6-ти дом: е домът на дълга, службата и медицината. Той също показва нашата способност да се адаптираме във всяка среда.
 • 7-ми дом; е свързан с брака и брачните парньори, както и с отношенията с близкото обкръжение. Освен това той разглежда и законите, договорите и всички юридически аспекти на нашия живот.
 • 8-ми дом: е домът на икономиката, финансовите дела и бюджета, включително и семейния. Той също отговаря и за окултното, екстремните ситуации, смъртта и секса.
 • 9-ти дом: е свързан с идеологията, философията, науката, образованието, както и с власта и издигането в живота.
 • 10-ти дом: е свързан пряко с властта, кариерата, професията и отношенията ни с висшестоящите.
 • 11-ти дом: е домът на приятелите, личната свобода и изпълняването на желанията.
 • 12-ти дом: е свързан с тайните, дълбоките душевни преживявания, с подсъзнателното, непознатото и мистичното.

Знаейки значението на всеки един от домовете, вече ще можете да разберете каква ще бъде съдбата на този аспект от вашия живот, според позицията на всяка една от планетите в него. Ако искате да прочетете професионално изготвен хороскоп, посетете сайта на AstroData - един от водещите сайтове за астрология в България.

 

Оценете статията:
1
Колко парфюма трябва да има всяка дама за лятото?
Попълването на двустранен констативен протокол за ...
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
 • Няма открити коментари