Размер на шрифта: +

Какво да гледаме, когато избираме детски дрехи?

Един родител е длъжен да бъде особено внимателен при избора на детски дрехи.

Един родител е длъжен да бъде особено внимателен при избора на детски дрехи. Няма да се спирам толкова на актуалното звучене на моделите, колкото на това, какво да гледате, докато избирате дрешката. Удобството и е приоритет номер едно.

Оглеждайте внимателно материите, тяхното съдържание на естествени нишки или бои. Ако дрехата продължава да „пуска“ цвят, когато я перете, просто я изхвърлете и купете нещо ново. Боите са токсични и може да предизвикат нежелани алергични реакции на детската кожа. Детски дрехи от памук са добро решение както за зимата, така и за летния сезон.

Подбирайте долнища с ластик. Те са далеч по-практични и удобни от коланите. В допълнение, че детето ви ще тича свободно и необезпокоявано от нещата, които носи на себе си. Постарайте се дрехата, която облича да има джобове. Малчуганите обожават да събират различни „съкровища“ от игрите навън. Да не споменаваме факта, че там спокойно ще пъхне ключовете и телефона. Избирайте му блузи с копчета. Ако му стане топло, спокойно ще може да разкопчае едно-две копчета, вместо да съблича цялата дреха. Още по-добре е ако има ципове. Те са здрави и подвижни. Ще предпазят съдържанието в джобовете и няма да попречат на хлапето да носи дрехата точно както иска.

Не избирайте прекалено малки или прекалено големи детски дрехи. Както избирате дрехи за себе си, така се постарайте и за вашето дете. Много е хубаво да му купите панталон един размер по-голям, защото детето расте бързо и след два месеца няма да му става, но помислете си колко грозно ще изглежда то с навитите крачоли и как ще тича, спъвайки се на всяка втора крачка. Същото се отнася и за прекалено дългите ръкави. Раздърпаният и провиснал външен вид може да бъде избегнат ако проявите малко внимание и вкус за избраните от вас детски дрехи. Ако купувате яке или спортно горнище, задължително изберете такова с качулка. Ако завали то ще може да си я сложи и да се предпази, без да мъкне със себе си „досадният“ чадър, който мама и татко са му казали да вземе.

Съчетайте удобство и практичност в едно и накарайте детето да се чувства добре.

Оценете статията:
2
Обувките и живота
Невероятна пица с миди
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location