Размер на шрифта: +

Как да определим посоката на отваряне на металната врата?

Как да определим посоката на отваряне на металната врата?

Металните врати са широко разпространени сред входните модели. Достъпната  цена, на която се предлагат, и изпитаното качество, са основният фактор, който позволява на голяма част от клиентите да се възползват  от предимствата им.

Дизайнът на моделите има изключително голямо видово разнообразие, което позволява богато съчетаване с различен тип обзавеждане.

Любопитен факт за новите метални врати е възможността им за монтиране като втора (допълнителна) врата, като по този начин може да запазите облика на интериора в жилището си и същевременно с това изцяло да го обновите отвън. Възможните посоки на отваряне на моделите са: навътре или навън, наляво или надясно). Тези модели се предлагат с первази само от едната страна, което допълнително разширява възможностите за монтиране. От практическа гледна точка е желателно, когато старата входна врата се отваря навътре, новопоставената да се отваря навън и обратно. Когато пантите на едната врата са вляво, то местоположението им при втората врата би следвало да е в противоположна посока. 

Благодарение на фиксираната каса при тези модели врати, монтирането на конструкцията на вратата може да се извърши с первази отвътре или отвън на жилището ви.

Как да определим посоката на отваряне при металните врати, ако не желаем професионална намеса?

Посоката на отваряне при металните врати се определя при заставане с лице от външната страна към помещението, в което ще се монтира вратата. Пантите са ориентирът, който е необходим за задаване на правилната посока на вратата.

Пример: Ако дръжката на вратата е от лявата ви страна, а пантите от дясната, вратата е дясна и обратно (ако дръжката на вратата е от дясната страна ,а пантите от лявата - вратата е лява). В зависимост от това, дали отварянето е към жилището или към вас, то моделите могат да се задават с посока  навътре или навън ( in /out).

Обозначаване на посоките на отваряне

L in/out-  лява навътре/ навън

R in/out- дясна навътре/ навън

Оценете статията:
2
За какво можем да използваме евтин компютър втора ...
12 Идеи за празничен маникюр
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
  • Няма открити коментари