Размер на шрифта: +

Видове заключващи системи

Когато избирате заключваща система, от изключително значение е да се консултирате с професионалист.

Когато избирате заключваща система, от изключително значение е да се консултирате с професионалист. Колкото по-нова е една заключваща система, толкова по-голяма е и гаранцията, че вашия дом ще бъде защитен. На пазара се предлагат различни ключалки, в зависимост от предпочитанията, заключващия механизъм и сигурността, която могат да гарантират. В тази статия ще разгледаме разнообразието, което ще намерите.

Ще насочим фокуса си към най-важното нещо, което търси всеки един от нас, а именно - сигурността. Това е и основната характеристика, на която трябва да наблегнем в процеса на пазарен избор.

Заключващите системи се разделят на три вида: заключване чрез катинар, вградени заключващи системи и брава с патрон. Ще разгледаме и трите предложения, за да можем да бъдем максимално полезни и да ви насочим към най-подходящата система за вашия дом.

Първия начин е заключване, чрез обикновен катинар – този метод е познат на всички и се смята за не много надежден метод, а това не е далеч от истината, но все пак можем да намерим и приложение за този вид система. Можете да заключите склад, гараж или друг обект, който се нуждае от по-лека защита.

Второто предложение е по-надежно от първия вариант, а именно Брава с патрон. Предимството на бравите с патрон е, че те са изключително лесни за монтаж и не успяват да разрушат целостта на крилото. Най-често се използват при дървени врати, но може да се използва и за здрави метални врати, например тези, предлагани от Доорман.

За разлика от бравата с патрон, по-популярния метод - вградена заключваща система, е много по-предпочитан за всякакъв вид врати в офиса и дома. Предимството при този вид заключване е скритият им механизъм , който дава по-голяма сигурност. Най – добрата комбинация, която ще направи жилището по защитено е: метална врата със скрита заключваща система.

И един малък съвет за любителите на „направи си сам”. Не се опитвайте да монтирате сами тази заключваща система, иначе рискувате патрона да бъде твърде изнесен от крилото на вратата и по този начин то може да бъде разбито с лекота.

Оценете статията:
1
Какво трябва да знаете за невидимите брекети
Кога да използваме професионални почистващи услуги...
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
  • Няма открити коментари