Размер на шрифта: +

Премахване на миризмaта от мемори матрак

Мемори пяната има прекрасни качества и произведените от нея матраци са меки и удобни. Комфортът се постига даже и с по-тънък слой от материала, когато същият се постави върху традиционен матрак, при което се постигат повечето от предимствата и се спестяват част от разходите за матрак,изцяло изработен от мемори пяна.

Проблемъте, че съществуватизвестни неудобства,както при всеки продукт, произведен от полиуретан. Може да съществува лека миризма на бензин или да има дъх на пластмаса. Почти винагимирисът се разсейва след няколко седмици, но какво може да се направи, за да се скъси този прекалено дълъг период?

Изнесете матрака навън.

Можете да напръскате с дезодориращи препарати, но такаще добавитеоще химикали в пространството, където спите, а това не е здравословно.

И макар миризмата от самосебе си да изчезва след време, можете напълно да се отървете от нея, оставяйки матраканавън на слънцев продължение на няколко часа, което е достатъчно .

Миризмата е силно летлива, така че ще се разсее бързо, ако й се даде възможност. Просто се уверете, че денят е слънчев, и проветрете матрака, като внимавате да не се замърси, като допира други тела.Може да го поставите върху чаршаф, с който сте покрили предварително повърхността, върху която ще го сложите. Подръжтена открито за няколко часа, след което го обърнете и отново проветрете. Това щеразреши проблема. Това е всичко, което трябва да направите, за да се отървете от миризмата и няма да Ви струва нищо, освен може би малко неудобства.

Можете да направите това и у дома (слънчевата светлина, ще спомогне за разсейването на миризмата от матрака), но първо се уверете, че имате подходящопроветрение. Газовете, които се отделят от полиуретана, може да не са токсични, но могат да бъдат неприятни до такава степен, че да предизвикат главоболие. Затова, аков домашни условия поставите "на слънце" Вашия матрак, отворете прозорците, за да осигурите допълнителнонеобходимата вентилация в помещението.

Оценете статията:
2
Самолетни билети – какво всъщност представляват те...
Видове опънати тавани
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
  • Няма открити коментари