Размер на шрифта: +

Стъклени интериорни врати - видове

Стъклени интериорни врати - видове

Интериорните решения от стъкло, които служат за прегради между различни помещения се делят на няколко вида: стационарни (познати са още като модели със каса и без каса), плъзгащи се интериорни врати и витрини (предлагат се с различни варианти за отваряне и стъкла). И трите модела могат да изглеждат по невероятен и луксозен начин, а това че са направени от стъкло създава усещането за по-голямо пространство.
Стандартните врати са монтирани на панти, имат каса и брава. Те могат да бъдат с метална или дървена каса. Затварянето им може да бъде както механично с ръкохватка или брава, така и автоматично.
Според вида на отваряне и захващане, вратите се делят на три вида:
-    с горна и долна панта;
-    със странични панти;
-    летящи врати, при които отварянето става в две посоки;
-    врати с автоматично задвижване.
Тази система дава възможност за изграждането на преградни стени и стъклени витрини от еднопластово стъкло и позволява вграждането на летящи стъклени врати, които работят на принципа на странично захващане или на подов автомат.
Има възможност да бъдат изрисувани различни орнаменти и форми върху стъклото. При матираното стъкло (химически мат) се постига по-голяма устойчивост срещу външни влияния.
Стъклените врати с плъзгащ механизъм могат да внесат много светлина в помещението и да създадат разделително и организационно усещане. Те са подходящи най-вече за офиси, зали и апартаменти. Монтират се на тавана или на стената, като нямат релса в горния си край.
Движещите крила се използват при по-леки врати, като някои модели имат възможност за добавяне зад стена или в ниша.
Вратите, които са с открит механизъм са с уникално покритие на обкова и дизайн. При тях плъзгането става по тръба с носачи и ролки.
Стъклените врати са само с горно окачване.
При вратите тип хармоника, всяко крило е захванато към друго и се движат по горна релса с долен водещ профил. При тези модели има много добра мобилност и гъвкавост.

Оценете статията:
1
Открито първенство по тенис – Австралия 2013
Какво трябва да знаем, когато избираме детска трик...
 

цялостен рейтинг (0)

0 от 5 звезди

Оставете вашите коментари

Публикуване на коментари като гост

0 символно ограничение
Текстът Ви трябва да е повече от 15 символа
Вашите коментари подлежат на преглед о администратор.
  • Няма открити коментари