Размер на шрифта: +

Характеристики на добрия имот

Недвижимите имоти се делят по много критерии, тъй като разнообразието в имотната сфера е огромно. Основният показател, по който са разграничени видовете имоти, обаче си остава изискването един имот да е добър ...

Недвижимите имоти се делят по много критерии, тъй като разнообразието в имотната сфера е огромно. Основният показател, по който са разграничени видовете имоти, обаче си остава изискването един имот да е добър – такъв, за който бихме дали или взели повече пари, в зависимост от това дали купуваме или продаваме и дали е лош – такъв, който не бихме желали да притежаваме и който се стремим на всяка цена да продадем – често неуспешно.

За да бъде добър един имот, той трябва да притежава няколко основни характеристики, като например:

Да се намира в добър район. И следва логичният въпрос: Какво е добър район? Това е локация на имота, в която има добре изградена инфраструктура, като широки и асфалтирани пътища, близост до спирки на градския транспорт, наличие на поща, училища, детски градини, болници, супермаркети, бензиностанции, кметство, банки, пазари и увеселителни заведения. Няма да навреди и ако в района, в който се намира имота има изградена мрежа на кабелен оператор и интернет доставчик.

Един имот, който е позициониран в зона, покриваща тези критерии би представлявал голям интерес, особено за хората, склонни да платят една по-висока цена, без много пазарлъци.

За да може да бъде наречен ‘’добър’’ е от значение самият имот да отговаря на следните критерии: Да бъде ново строителство, по възможност изграден от тухли, да има електричество, канализация, водоснабдяване, балкони, паркоместа, термо изолация, pvc дограма, красиви интериорни врати и луксозни общи части, като не маловажно е и самото жилище да бъде завършено до ключ по действащите в страната стандарти, а понякога допълнително преимущество има ако жилището е обзаведено поне с основна част от мебелировката, необходима за бързо нанасяне на новите собственици.

Такива имоти могат да се намерят все по-често, тъй като кризата на имотния пазар доведе до ситуация, в която имоти купува по-заможната част от населението, а за тези клиенти е от огромно значение предлаганият имот да отговаря на определението ‘’добър имот’’. Намирането на такива жилища става много по-бързо, ако се възползвате от услугите на лицензирана агенция като Yantra Homes . Освен това могат да бъдат водени и преговори, като вероятността да бъде намалена цената е голяма.

 

Оценете статията:
1
Как работи видеонаблюдението?
Рециклирането на енергоспестяващите лампи
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location