Размер на шрифта: +

Бизнес партньор – тежест или необходимост

Бизнес партньор – тежест или необходимост

Преди човек да започне бизнес, той трябва да вземе няколко много важни решение. От тези решения до голяма степен ще зависи дали бизнеса ще бъде успешен или не.

Преди човек да започне бизнес, той трябва да вземе няколко много важни решение. От тези решения до голяма степен ще зависи дали бизнеса ще бъде успешен или не. Една от причините да бъде толкова популярен и важен израза „всяко начало е трудно” е, че в самото начало все взимат много важни решения, а тяхното вземане е никак лесно, особено когато се стремиш да постъпиш възможно най-правилно.

Едно от важните решения още в зараждането на всеки бизнес е дали да се търси партньор, с кого да се сподели работата, средствата и отговорностите. Нека да разгледаме плюсовете в двата случая – стартиране сам или с бизнес партньор.

Да си направим регистрация на ООД и да започнем бизнес с партньор

Този вариант си има своите плюсове и минуси. Много зависи от това, каква дейност ще се започва. Ако се изисква инвестирането на повече средства, отговорностите са прекалено тежки за един човек и работата е непосилна за един предприемач, тогава най-добре потърсете партньор и си направете регистрация на ООД.

Обаче, трябва много да внимавате на какъв човек се доверявате. В днешни времена е много трудно да намерите правилния човек. Хем работлив, хем честен, хем доверен, хем характерите и разбиранията Ви да сходни. Много е важно разбиранията Ви за бизнеса и идеите Ви за това как трябва да се случват нещата да са близки едни до други, но не напълно еднакви. Така, когато някой не е съвсем прав, другия да може да му послужи като коректив за да се получи възможно най-добър резултат.

Процедурата по регистрация на ООД е почти същата като тази на ЕООД. Въпреки, че минималния капитал е 2лв според нормативните изисквания, трябва добре да обсъдите с партньора си дали не е по-добре да стартирате с по-голям начален капитал за да може да се покрият необходими начални разходи. Трябва също така да се обсъди и реши кой и на какъв принцип ще бъде управител на това ООД. Помислете от гледна точна и на осигуряването на този управител. Има разни тънкости при осигуряване на ООД в зависимост дали партньор ще е управител или ще бъде нает такъв.

Въпреки, че една регистрация на ООД не е особено сложна е хубаво да се доверите на фирма, която да я извърши. Може и да получите отговори на някои важни за вас въпроси от юристите на фирмата. И помнете щом сте преценили, че да имате партньор в бизнеса е по-удачния вариант, винаги внимавайте на какъв човек се доверявате. Колкото близък е той до вас, толкова по добре. Хубаво е да уговорите и някои въпроси относно собствеността на фирмата още от самото начало. За тази цел можете да се допитате и до фирмата, която ще Ви прави регистрация на ООД. Техните юристи би следвало да имат опит.

Стартиране на бизнес самостоятелно

Това през последните години изглежда е по-добрия вариант. Няколко са основните причини, които може да са довели до желанието на хората сами да се борят с бизнес климата и да се опитат да станат успешни предприемачи.

Като за начало ще споменем мнителността на хората през последните години. Българите сме започнали да не си вярваме на един на друг. Дори и най-близки приятели си нямат достатъчно доверие за да споделят бизнес идеите си и да започнат да развиват дейност заедно.

Друг важен момент е разбирането на хората за спокойствие и сигурност. Макар да се променя това явление през последните години, все още много хора предпочитат да работят някъде на сигурна заплата вместо да се впуснат в несигурността. Като добавим и разнообразието в интересите, много рядко може да се случи истински приятели, които си имат доверие да имат интереси в една и съща сфера и те да са свързани с собствен бизнес.

Като заключение ще кажем, че дори и да започнете сами бизнес, трябва да имате подкрепата на близките си и семейството си, защото в днешни времена никой не може да постигне нищо сам. Дори и да нямате възможност да си партнирате с приятел, познат или дори член на семейството, винаги трябва да има някой, който Ви подкрепя в това, което правите. Иначе нещата ще бъдат много трудни, дори невъзможни.

Оценете статията:
2
Как да преборим мухъла по дограмата?
Изискванията за професионални миялни машини са вис...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location